113 / 552
    kuskusový nákyp s jablkami, orechami a hrozienkami

    Inspirovala som sa tu na MK, ale uz ani neviem, u koho, tak snad sa na mna nikto nenahneva 🙂 ja som pridala aj hrozienka a kakao.

    Suroviny (cca 6 porcií):
    250 g celozrnného kuskusu,
    350 ml mlieka,
    1 CL nízkotučného kakaa,
    1 PL javorového sirupu,
    250 g jemného tvarohu,
    2 PL bieleho jogurtu,
    3 vajcia,
    1 citrón,
    4-5 menších jabĺk,
    trstinový cukor asi 2 PL,
    mletá škorica,
    mleté orechy,
    kokosový olej,

    Postup:
    Do hrnca som dala kuskus a kakao zaliala vriacim mliekom a osladila javorovym sirupom, zakryla pokrievkou a nechala napučať. Zatiaľ som si v miske zmiešala tvaroh, jogurt, 3 žĺtka, kôru a šťavu z citróna a osladila podľa chuti. Tvarohovú zmes som primiešala do vychladnutého kuskusu. Z bielkov som vyšľahala tuhý sneh a jemne vmiešala do kuskusu.
    Plech som si vymazala kokosovým olejom a vysypala s trochou mletých orechov. Na spodok plechu som vyliala polovicu kuskusovej zmesi, na ňu rozložila po celej ploche nastrúhané jablká, nahrubo posekané orechy, hrozienka a posypala škoricou. Nakoniec na vrch som vyliala zvyšnú zmes a vrch posypala s najemno pomletými orechmi. Zapekala som 35 minút pri 200 stupňoch.

    25. máj 2014