no, nejedla by som ich pri chudnuti, ale ako zdrava mlska uuuuplne fantasticke 🙂 Suroviny: 2 hrnčeky špaldovej celozrnnej múky, 1 prášok do pečiva, 1ČL sódy bikarbóny, 3/4 šálky zmäknutého masla ( ja som dala pol na pol s kokosovým olejom ), 1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru, 1 kelimok acidka ( dala som domáci jogurt ), štipka soli, 4 vajcia, 1 a pol hrnčeka malín / ja som mala zamrazené /
Postup prípravy:
Rúru si predhrejeme na 190st. Formu na mafiny vyložíme mafinovými košíčkami. Premiešame poriadne múku spolu s práškom do pečiva a sódou bikarbónou a odložíme bokom. Maslo, cukor a soľ šľaháme do peny. Vajcia vyšľajáme na kompaktú hmotu a za stáleho šľahania maslovej zmesi do nej pridávame vajcia a potom aj acidko. Spomalíme šľahanie a pridávame postupne zmes múky a prášku do pečiva. Stopneme a pridáme maliny, pričom ich veľmi jemne vmiešame, aby ostali ako tak vcelku a cesto sa len veľmi jemne dúhovane zafarbilo do ružova. Cestom naplníme košíčky vo forme a pečieme asi 20 min na 190st. Kým nie je špáradlo suché. Kým sa naše cesto pečie urobíme si krém. Veľmi jednoducho zmiešame Mascarpone , sirup Agáve a maliny a rozmixujeme to na hladký krém. Po upečení koláčikov, počkáme, kým vychladnú, ozdobíme ich ružovým krémom a podávame.
no, nejedla by som ich pri chudnuti, ale ako zdrava mlska uuuuplne fantasticke 🙂
Suroviny:
2 hrnčeky špaldovej celozrnnej múky, 1 prášok do pečiva, 1ČL sódy bikarbóny, 3/4 šálky zmäknutého masla ( ja som dala pol na pol s kokosovým olejom ), 1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru, 1 kelimok acidka ( dala som domáci jogurt ), štipka soli, 4 vajcia, 1 a pol hrnčeka malín / ja som mala zamrazené /
Postup prípravy:
Rúru si predhrejeme na 190st. Formu na mafiny vyložíme mafinovými košíčkami. Premiešame poriadne múku spolu s práškom do pečiva a sódou bikarbónou a odložíme bokom. Maslo, cukor a soľ šľaháme do peny. Vajcia vyšľajáme na kompaktú hmotu a za stáleho šľahania maslovej zmesi do nej pridávame vajcia a potom aj acidko. Spomalíme šľahanie a pridávame postupne zmes múky a prášku do pečiva. Stopneme a pridáme maliny, pričom ich veľmi jemne vmiešame, aby ostali ako tak vcelku a cesto sa len veľmi jemne dúhovane zafarbilo do ružova. Cestom naplníme košíčky vo forme a pečieme asi 20 min na 190st. Kým nie je špáradlo suché. Kým sa naše cesto pečie urobíme si krém. Veľmi jednoducho zmiešame Mascarpone , sirup Agáve a maliny a rozmixujeme to na hladký krém. Po upečení koláčikov, počkáme, kým vychladnú, ozdobíme ich ružovým krémom a podávame.
Vychladené chutia výborne 🙂