102 / 552
    domáci jogurt

    Suroviny:
    1 l mlieka, 1 biely jogurt.

    Postup:
    Mlieko zohriať na 80°C, nechať vychladnúť na 40°C, primiešat jeden jogurt so živou kultúrou, naliať do pohárov, dať do rúry vyhriatej na 50°C, rúru vypnúť, po hodine znova zapnúť na 50°C a vypnúť a nechať postáť v teplej rúre aspoň 5-8hodin.

    17. máj 2014

    môžem sa opýtať konkrétne akým teplomerom meriaš teplotu mlieka? Ďakujem

    17. máj 2014

    @inuska29 ja som merala detskym digitalnym teplomerom ( ma funkciu aj merania teploty vody, mlieka...), ale mozes pouzit aj ten na zavaranie, ak mas...Ale ono to asi nemusi byt presne, tu teplotu odhadnes podla toho, ze sa po okraji zacnu robit male bublinky...a s jogurtom zmiesas vtedy, ked v mlieku udrzis prst 🙂 ak pouzijes kravske z mliekomatu, to treba aj prevarit.

    17. máj 2014

    ďakujem...mam aj jogurtovač,kupovaný rodičmi cca okolo r.1990,no uzávery plastové na malé fľaštičky som nikde doteraz nezohnala.Takže ma recept zaujal.

    17. máj 2014

    @inuska29 mne sa tiez zapacil a hlavne, ze je to skoro bez roboty 🙂

    17. máj 2014