Ten cícer by mohol byť aj z konzervy? Videla som v obchode Bonduell cícer v konzerve.
@livuka jasne, aspon to mas bez roboty 🙂
vyzera good niekedy vyskusam. skus aj moj osvedceny, spenat, kozi syr a susene paradajky, velka basta 😉
@meinkonka dakujem, urcite vyskusam, teraz salatujem kazdy vecer, takze kazda nova kombinacia pride vhod 🙂
@catherine63 tak v tom pripade este jeden no.1 - rukola, biele hrozno, slnecnicove semiacka opecene na panvici, parmezan a moze byt aj gorgonzola /alebo podobny syr/ a zaliat balsamico+oliv.olej+med mnaaaaam
a este aj avokado k tomu pasuje
@meinkonka mnam, urcite vyskusam 🙂 dakujem 🙂
Suroviny:
zmes rukoly, baby spenatu, cerveneho mangoldu
susene paradajky v oleji
cicer
syr feta ( ja som pouzila nivu )
olivovy olej
citronova stava
med
sol
Postup:
1.Prebratý cícer namočíme cez noc do vody. Na druhý deň ho scedíme, prepláchneme a uvaríme do mäkka (ale tak, aby sme ho priveľmi nerozvarili).
2.Uvarený cícer zmiešame s olivovým olejom a v odokrytej zapekacej mise zapekáme asi 15 minút pri teplote 200 °C.
3.Z medu a citrónovej šťavy pripravíme zálievku. Rukolu dôkladne prepláchneme a necháme odkvapkať. Umytú rukolu vo väčšej mise premiešame s nakrájanou fetou, so zálievkou a s vychladeným cícerom. Pridáme pokrájané sušené paradajky a ochutíme soľou.