101 / 552
    Cicero šalát

    Suroviny:
    zmes rukoly, baby spenatu, cerveneho mangoldu
    susene paradajky v oleji
    cicer
    syr feta ( ja som pouzila nivu )
    olivovy olej
    citronova stava
    med
    sol

    Postup:
    1.Prebratý cícer namočíme cez noc do vody. Na druhý deň ho scedíme, prepláchneme a uvaríme do mäkka (ale tak, aby sme ho priveľmi nerozvarili).
    2.Uvarený cícer zmiešame s olivovým olejom a v odokrytej zapekacej mise zapekáme asi 15 minút pri teplote 200 °C.
    3.Z medu a citrónovej šťavy pripravíme zálievku. Rukolu dôkladne prepláchneme a necháme odkvapkať. Umytú rukolu vo väčšej mise premiešame s nakrájanou fetou, so zálievkou a s vychladeným cícerom. Pridáme pokrájané sušené paradajky a ochutíme soľou.

    17. máj 2014

    Ten cícer by mohol byť aj z konzervy? Videla som v obchode Bonduell cícer v konzerve.

    9. jún 2014

    @livuka jasne, aspon to mas bez roboty 🙂

    10. jún 2014

    vyzera good niekedy vyskusam. skus aj moj osvedceny, spenat, kozi syr a susene paradajky, velka basta 😉

    10. jún 2014

    @meinkonka dakujem, urcite vyskusam, teraz salatujem kazdy vecer, takze kazda nova kombinacia pride vhod 🙂

    11. jún 2014

    @catherine63 tak v tom pripade este jeden no.1 - rukola, biele hrozno, slnecnicove semiacka opecene na panvici, parmezan a moze byt aj gorgonzola /alebo podobny syr/ a zaliat balsamico+oliv.olej+med mnaaaaam

    11. jún 2014

    a este aj avokado k tomu pasuje

    11. jún 2014

    @meinkonka mnam, urcite vyskusam 🙂 dakujem 🙂

    11. jún 2014