Postup: Z póru odstránime zelené tuhé listy. Bielu a bledozelenú časť pokrájame na tenké kolieska. Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kocky. Olúpeme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Do hrnca dáme roztopiť maslo, pridáme pór a zemiakové kocky. Chvíľu osmažíme, pridáme na záver cesnak. Keď cesnak dobre zavonia, zalejeme všetko vodou, pridáme soľ a varíme, až sú zemiaky mäkké. Na záver ochutíme čerstvo pomletým korením,mletou cervenou paprikou, dosolíme.
Suroviny:
2 ks pór
4 ks zemiaky
1 strúčik cesnak
1 - 2 PL maslo
soľ
korenie čierne
mletá červená paprika
Postup:
Z póru odstránime zelené tuhé listy. Bielu a bledozelenú časť pokrájame na tenké kolieska. Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kocky. Olúpeme cesnak a nakrájame na tenké plátky.
Do hrnca dáme roztopiť maslo, pridáme pór a zemiakové kocky. Chvíľu osmažíme, pridáme na záver cesnak. Keď cesnak dobre zavonia, zalejeme všetko vodou, pridáme soľ a varíme, až sú zemiaky mäkké.
Na záver ochutíme čerstvo pomletým korením,mletou cervenou paprikou, dosolíme.