55 / 552
    jogurtovo-jahodové muffiny

    Suroviny: 12 ks
    spaldova muka 2 salky ( ja som dala pol na pol so spaldovou celozrnnou)
    biely jogurt 1 salka
    cerstve jahody 1 salka ( nakrajane na male kusocky, v povodnom recepte boli ribezle)
    trstinovy cukor 3/4 salky ( ja som dala mensiu 1/2)
    vajcia 2 ks
    jedla soda 1 CL
    skorica 1 CL
    vanilkovy extrakt 1 CL
    kokosovy olej 1/4 salky

    Postup:
    V jednej miske zmiesame suche suroviny(muka, cukor, jedla soda, skorica). V druhej miske zmiesame mokre suroviny(vajcia, jogurt, olej, extrakt). Mokru zmes vlejeme do suchej a poriadne premiesame. Pridame jahody. Plnime formu na muffiny. Na vrch este nasypeme extra davku jahod. Pecieme 30min/180°C.

    12. apr 2014

    tie su krasne....len nerozumiem jednej veci...preco mne sa nikdy taketo klobuciky hore nepodaria :(

    10. jún 2014

    @12katka21 dakujem 🙂 no mne sa to tiez zo zaciatku nedarilo...musis kosicek naplnit tak do 2/3, ked som dala menej, mala som ich len zarovno, ked viac, tak mi to vytekalo 🙂 a moja sestra hovori, ze jej sa take nedaria v teplovzdusnej rure, ja mam len obycajnu...

    10. jún 2014

    @catherine63 spýtam sa, zo spaldovej muky som este nepiekla, no ako som videla je ich viac druhov, aku ste použili tu hladku ci polohrubu? vdaka

    11. nov 2015

    @skatka2 pouzila som hladku 🙂

    11. nov 2015

    @catherine63 Ďakujem 🙂

    11. nov 2015

    @skatka2 za malo 🙂

    11. nov 2015