tie su krasne....len nerozumiem jednej veci...preco mne sa nikdy taketo klobuciky hore nepodaria :(
@12katka21 dakujem 🙂 no mne sa to tiez zo zaciatku nedarilo...musis kosicek naplnit tak do 2/3, ked som dala menej, mala som ich len zarovno, ked viac, tak mi to vytekalo 🙂 a moja sestra hovori, ze jej sa take nedaria v teplovzdusnej rure, ja mam len obycajnu...
@catherine63 spýtam sa, zo spaldovej muky som este nepiekla, no ako som videla je ich viac druhov, aku ste použili tu hladku ci polohrubu? vdaka
@skatka2 pouzila som hladku 🙂
@catherine63 Ďakujem 🙂
@skatka2 za malo 🙂
Suroviny: 12 ks
spaldova muka 2 salky ( ja som dala pol na pol so spaldovou celozrnnou)
biely jogurt 1 salka
cerstve jahody 1 salka ( nakrajane na male kusocky, v povodnom recepte boli ribezle)
trstinovy cukor 3/4 salky ( ja som dala mensiu 1/2)
vajcia 2 ks
jedla soda 1 CL
skorica 1 CL
vanilkovy extrakt 1 CL
kokosovy olej 1/4 salky
Postup:
V jednej miske zmiesame suche suroviny(muka, cukor, jedla soda, skorica). V druhej miske zmiesame mokre suroviny(vajcia, jogurt, olej, extrakt). Mokru zmes vlejeme do suchej a poriadne premiesame. Pridame jahody. Plnime formu na muffiny. Na vrch este nasypeme extra davku jahod. Pecieme 30min/180°C.