toto bola dnesna rychlovka v style- co chladnicka a spajza dala 🙂
Suroviny:
1/2 baklazanu,
1 konzerva lupanych paradajok (400g)
1 hrst baby spenatu
1 cervena cibula
2 struciky cesnaku
oliv.olej
1 vrchovata PL cerstvych byliniek ( oregano, tymian, salvia, petrzlenova vnat)
sol
cierne korenie
5 PL domaceho kecupu
Postup:
Na troske rozpaleneho olivovoveho oleja si osmazime nadrobno pokrajanu cibulu, pridame nadrobno nakrajany a osoleny baklazan a nechame zmaknut. Potom pridame paradajky, domaci kecup, pretlaceny cesnak, bylinky, korenie, trosku soli a nechame povarit. Nakoniec este spenatove listy a este 3 minutky povarime. Podavame so spaldovymi cestovinami a nastruhanym syrom( parmezan, eidam ). Dobry chut 🙂
@stelka14 je pridany, si ma predbehla 🙂
Ďakujem pekne, určite ju urobím aj ja🙂
@stelka14 Nie je za zo 🙂 tak nech ti chuti 🙂
asi hlupa otazka, ale v zivote sme baklazan doma nemali. aky treba kupit, mäkksi ci tvrdsi aby bol? diky. a ako chuti ten baklazan?
@mimirinko fuu, no neviem, ako tu chut popisat 🙂 ma taku neutralnu chut, neviem, k comu ju prirovnat...cuketa? len ma pevnejsiu konzstenciu, nie taku mazlavu...a asi taky maksi, aby bol uz zrely, raz som kupila a po upeceni bola ta supa tvrda, takze ten asi nebol este uplne zrely...
@catherine63 dakujem, vyskusam 🙂
@mimirinko nie je zac, skus, ja baklazan milujem 🙂
Mohla by som poprosiť receptik na omáčku? Ďakujem🙂