52 / 552
    špaldové špagety s baklažánovo-paradajkovou omáčkou

    Mohla by som poprosiť receptik na omáčku? Ďakujem🙂

    10. apr 2014

    toto bola dnesna rychlovka v style- co chladnicka a spajza dala 🙂
    Suroviny:
    1/2 baklazanu,
    1 konzerva lupanych paradajok (400g)
    1 hrst baby spenatu
    1 cervena cibula
    2 struciky cesnaku
    oliv.olej
    1 vrchovata PL cerstvych byliniek ( oregano, tymian, salvia, petrzlenova vnat)
    sol
    cierne korenie
    5 PL domaceho kecupu

    Postup:
    Na troske rozpaleneho olivovoveho oleja si osmazime nadrobno pokrajanu cibulu, pridame nadrobno nakrajany a osoleny baklazan a nechame zmaknut. Potom pridame paradajky, domaci kecup, pretlaceny cesnak, bylinky, korenie, trosku soli a nechame povarit. Nakoniec este spenatove listy a este 3 minutky povarime. Podavame so spaldovymi cestovinami a nastruhanym syrom( parmezan, eidam ). Dobry chut 🙂

    10. apr 2014

    @stelka14 je pridany, si ma predbehla 🙂

    10. apr 2014

    Ďakujem pekne, určite ju urobím aj ja🙂

    10. apr 2014

    @stelka14 Nie je za zo 🙂 tak nech ti chuti 🙂

    10. apr 2014

    asi hlupa otazka, ale v zivote sme baklazan doma nemali. aky treba kupit, mäkksi ci tvrdsi aby bol? diky. a ako chuti ten baklazan?

    11. máj 2014

    @mimirinko fuu, no neviem, ako tu chut popisat 🙂 ma taku neutralnu chut, neviem, k comu ju prirovnat...cuketa? len ma pevnejsiu konzstenciu, nie taku mazlavu...a asi taky maksi, aby bol uz zrely, raz som kupila a po upeceni bola ta supa tvrda, takze ten asi nebol este uplne zrely...

    11. máj 2014

    @catherine63 dakujem, vyskusam 🙂

    11. máj 2014

    @mimirinko nie je zac, skus, ja baklazan milujem 🙂

    11. máj 2014