@catherine63 ahoj prosím ťa vidím že často používaš vanilkový struk čo v tomto prípade ako ho pridáš do cesta? pomelieš? dakujem, inak neviem či som ti to už niekde písala, ale má výborné recepty. Robila som to bebe dobré ráno vynikajúce všetkým veľmi chutilo 🙂
@catherine63 práve som ich dokončila sú úžasné, nemajú chybu veľmi mi chutia aj samotné, ja som si to robila z domácej ricotty.
@catherine63 a ešte som zabudla dodať mlieko som dávala kokosové domáce recept od teba 🙂
@matado ahoj, dakujem velmi pekne za pochvalu, som rada, ze chutili, ja lievance milujem 🙂 z toho struku sa pouziva len ta duzina, lusk pozdlzne rozrezes a vyskrabkas tie drobne zrniecka ( lusk mozes potom dat do nadoby s cukrom a mas vanilkovy cukor ) alebo predavaju aj Bourbon vanilku v takej flasticke, aj to mozes pouzit. alebo vanilkovy extrakt.
A ako sa robi domaca riccota prosim ta? strasne ma fascinuju tieto domace veci, taky dobry pocit mam, ked si to vyrobim sama 🙂
@catherine63 aj mňa to strašne chytilo ja by som najradšej všetko robila doma 🙂 môj syn my hovorí "čo sa deje s touto domácnosťou zrazu všetko zdravé konzumujeme 🙂 "
Ja som robila podľa tohto receptu http://madlinakuchyne.blog.cz/1208/domaci-ricot.... Robila som to z polovičnej dávky na skúšku vyšlo mi presne 200g, ale podotýkam, že sa mi to na prvý krát neseklo tak som hľadala na internete čo stým a našla som. Dala som to znovu prevariť a šprtla som tam trochu octu a hneď sa mi to seklo a srvátku som použila tiež na tvoj recept, robila som špaldové rohlíčky a miesto vody som použila srvátku. Už mám zarobené aj na vanilkový cukor tiež recept od teba a na tej stránke bol aj recept na vanilkový extrak tak ešte ten chcem spraviť. Super, že sú tu také úžasné baby ktoré vytvárajú takéto albumy a my ostatné sa môžeme inšpirovať. Ešte raz super album
@catherine63 ešte som chcela v lidli som natrafila na vanilkové struky Bourbon v tej fľaštičke za výhodnú cenu sú tam 2ks a stojí to 1,29,super cena v iných obchodoch je to drahé
@matado super, dakujem, urcite vyskusam, vyslem manzela na druzstvo kupit mlieko 😉 uz sa tesiiiiim 🙂 na ten vanilkovy extrakt sa tiez chystam, kedze ho casto pouzivam, nechce sa mi taky drahy stale kupovat 🙂 a dakujem za info, skusim si najst cas a vybehnem tam, mame sice Lidl od ruky, ale chcela som tam kuknut aj ine veci, tak mam dalsi dovod 🙂 snad budu dobre, lebo som citala, ze nie vsetky su kvalitne. ale to clovek zisti asi az po pouziti 🙂
Suroviny na 8 ks:
spaldova celozrnna muka 1 salka
ovsene otruby 3/4 salky
mlieko 1 salka
med alebo javorovy sirup 2 PL
trstinovy cukor 1/4 salky ( ja som dala menej)
jedla soda 1 CL
pdp 1 CL
vajcia 2 ks
ricotta 200g
kokosovy olej 4 PL
Vanilkovy struk Bourbon
stipka soli
Postup:
V jednej miske zmiesame muku, otruby, trst.cukor, vanilku, sol, jedlu sodu a pdp. V druhej miske zmiesame mlieko, ricottu, vajcia, kokosovy olej, javorovy sirup. Mokru zmes vylejeme do suchej a vymiesame metlickami.
Na panvici rozohrejeme trochu kokos.oleja, stisime plamen a tvorime lievance. Kazdu stranu opekame 2 minuty. Podavame s jogurtom a ovocim.