43 / 552
    pšenový nákyp so slivkami

    Suroviny:
    1 salka psena
    2 salky pohankoveho mlieka
    1 PL kokosoveho oleja
    1 CL skorice
    2 vajicka
    2 PL javoroveho sirupu
    slivkovy kompon ( alebo ine ovocie)

    Postup:
    Pseno 3x sparime vriacou vodou, zalejeme pohankovym mliekom a nechame varit cca 15min. a dalsich 15min. nechame dojst prikryte pokrievkou. Po uvareni pridame kokosovy olej, zamiesame a nechame vychladnut.
    Zltka vymiesame s javorovym sirupom, z bielkov vyslahame sneh a potom primiesame do vychladnuteho psena. Pridame skoricu a premiesame. Supneme do zapekacej nadoby vymastenej kokosovym olejom, este trosku posypeme skoricou, navrstvime ovocie a pecime asi hodinku pri 200°C.

    4. apr 2014

    Vypada skvele urcite aj chutil 🙂

    4. apr 2014

    @soof bol vyborny, na to, ze som ho robila bez receptu a len tak od oka 🙂

    4. apr 2014