@krejminka nech sa paci 🙂
2,5-3 hrnceky spaldovej celozrnnej muky
1 hrncek vody
1 rovna CL sody bikarbony
1 PL oliv.oleja
1 CL soli
1/2 CL rasce
cesto vypracujeme na podlozke potretej olejom, naolejujeme ruky, vytvarujeme valec, odkrojime 10 kuskov ( alebo menej, ak chces vacsie bochniky). Pecieme na papieri na pecenie 20min/200°C.
@catherine63 vyzerajú super, určite idem vyskúšať 🙂
@krejminka su super, a hlavne velmi rychle 🙂
tie 2,5 - 3 hrnčeky,to znamená ,že hrnček je 2,5dcl a majú byť 3? aby som to nejaklo nepoplietla.ďakujem
@lunamati nie, obe cisla su mnozstvo, zavisi od znacky muky, niektora pije viac vodu, ina menej, treba vyskusat najskor menej a potom dosypavat. ale salky mam 2,5-dcl-ove 🙂
mozem sa spytat, pouzila si hladku ci polohrubu tu muku? vdaka
@kiki13 ja kupujem zn. Kuchenmaister a tam nie je napisana, aka to je, to je asi nejaka univerzalna 🙂 ani v povodnom recepte nebolo uvedene, ze aka ma ist...
@catherine63 a podla tej struktury nevies odhadnut ci je skor jemna ci hrubsia? vdaka
@kiki13 Tak asi skor polohruba 🙂
Vdaka, určite vyskušam 🙂 uz davno sa chystam upiecť pečivko doma...
@petruskka pridavala som sem aj obmenu tohto receptu s jogurtom a pdp, to mi chutilo viac 🙂 dobru chut
@catherine63 OK, beriem na vedomie....ďakujem ;)
toto si myslela,?
@dnika2 ano, v podstate to len vsetko zmiesas a vypracujes cesto, bude lepkave, preto si naolejuj ruky aj podlozku, aby sa ti s nim dobre robilo 🙂
Dnes som robila, pridala som aj jogurt. sú chutné - až priveľmi😀 Chcem sa spýtať, kedže bežne sa odporúča pečivo pri redukcii vynechávať, toto môžem bez výčitiek?
@anetkalv 🙂 som rada, ze chutilo 🙂 tak aj to celozrnne pecivo treba s mierou, nie kazdy den a radsej v dopoludnajsich hodinach, urcite nie na veceru 😀
@catherine63 kacena, su super - diky za tip 🙂
@nikyon si skusala? nie je zac 🙂 akurat sa mi pecie chlebik, skusam novy recept, tak som zvedava, ako to dopadne 🙂 ale vyzera super, potom pridam recept 🙂
@catherine63 aj Ondrejovi chutili, tak som rada 🙂
@catherine63 mozem dat namiesto rasce sezam?🙂
@romi00 jasne, ja stale obmienam semienka 🙂
môžeš mi poslať recept prosím? ďakujem 🙂