No nie sú celkom tmavé.Pridaj do cesta lyžicu kakao a budú tmavé.
a zdobiaca poleva je aka? a co pouzivas na zdobenie? kraasne su
Krasne, tiez som zacala takyto podobny recept robit so 600 g muky, ale este davam maslo. Boli vynikajuce inac.
Jo, sory na maslo som zabudla, už som písala iba z hlavy.Idem nejak opraviť.Ďakujem za upozornenie.
Ozaj su výborné, ja recepty rozdávam, komu môžem, lebo ozaj su výborné.No len teraz už neviem tam vložiť to maslo.
@camilka54 to nevadi..tu je ten link, z ktorého som tento recept robila....pouzity zdroj Gabriela L. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3135
Mám otázku, dá sa nahradiť ta hladká múka spaldovou?
@camilka54 robievam tento recept z kysl. mlieka-je to ako listove, len jednoduche...na 1/2 kg hladkej muky dat 2 Palmariny (1/2 kg), 9 PL kysl. mlieka a trosicku soli...zamiesit, nechat 1/2 dna v chladnicke napr. prikryte fóliou z Palmarinu a potom na pomucenej doske vyvalkat rozne tvary-posypt rascou, sezamom, predtým potriet vajickom..prip. aj naslado ci zaviny, tycinky alebo kludne som dala do cesta mletu domacu udenu klobasu..tam sa da vysantit 🙂
Do môjho receptu ide 25dg masla-Palmarin alebo Hera.Robila som už aj so špaldovej múky a boli dobre.
Kľudne použí špaldovu.Aj toho roku som z nej piekla a chutili.
Tak asi 15-20 min.Keď Ti začínajú hnednúť, tak ich vyber.
Skveleeee! Dakujem a vyskusam! Kolko asi toho kakaa?
Si supeer! 😉
Ja nedávam kakao
Tak trocha je lepive.Po odstati trocha stuhne.Pred pečením si s cesta narobím malé bochníky, prehnetiem na muk a vaľkám.
z toho pernikoveho korenia su ake pekne hnede? lebo ja som mala len polku v recepte a mala som ich take blede dost