Kuracie prsia naporcovať na rezne. Podľa potreby aj jemne naklepeme. Trochu osolíme, okoreníme. Obalíme v rozšľahaných vajciach. Pripravíme si korenenú múku: hladká múka, trochu oregána a tymiánu, provensálske korenie, soľ, mčk - všetko spolu premiešame. Môžeme pridať kto má čo rád - ja som pridala aj trochu grilovacieho, kari a sušenú petržlenovú vňať. Prsia obalené vo vajciach, obalíme v korenenej múke a osmahneme z oboch strán na rozpálenom olivovom oleji. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme veľkú cibuľu, nakrájanú na prúžky a 1-2, prelisované zúbky cesnaku. Potom pridáme na rezance nakrájanú červenú čerstvú papriku, osolíme a spolu dusíme. Zaprášime zvyšnou múkou (ak sme všetku minuli, tak použijeme aspoň 1 pl čistej hladkej múky). Ak už máme cibuľu a papriku napoly mäkké, zalejeme to 1 smotanou na šľahanie a necháme spolu dusiť. (Môžeme doliať vývar, ak sa nám zdá omáčka hustá). Medzi tým si ošúpeme čerstvé paradajky, ja som mala 3 veľké, pokrájame na kocky. Taktiež si nakrájame na menšie kúsky sušené paradajky a čerstvý špenát na menšie rezance. Postupne pridávame čerstvé a sušené paradajky. Potom pridáme osmahnuté prsia. Dusíme, kým prsia nebudú mäkké. Netrvá to dlho. Nakoniec pridáme špenát, ktorý necháme len krátko prevariť. Dochutíme soľou, ak treba a upravíme hustotu, na akú máme radi. Môžeme podávať s cestovinou, my dnes s ryžou.
Kuracie prsia naporcovať na rezne.
Podľa potreby aj jemne naklepeme. Trochu osolíme, okoreníme. Obalíme v rozšľahaných vajciach. Pripravíme si korenenú múku: hladká múka, trochu oregána a tymiánu, provensálske korenie, soľ, mčk - všetko spolu premiešame. Môžeme pridať kto má čo rád - ja som pridala aj trochu grilovacieho, kari a sušenú petržlenovú vňať. Prsia obalené vo vajciach, obalíme v korenenej múke a osmahneme z oboch strán na rozpálenom olivovom oleji. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme veľkú cibuľu, nakrájanú na prúžky a 1-2, prelisované zúbky cesnaku. Potom pridáme na rezance nakrájanú červenú čerstvú papriku, osolíme a spolu dusíme. Zaprášime zvyšnou múkou (ak sme všetku minuli, tak použijeme aspoň 1 pl čistej hladkej múky).
Ak už máme cibuľu a papriku napoly mäkké, zalejeme to 1 smotanou na šľahanie a necháme spolu dusiť. (Môžeme doliať vývar, ak sa nám zdá omáčka hustá).
Medzi tým si ošúpeme čerstvé paradajky, ja som mala 3 veľké, pokrájame na kocky.
Taktiež si nakrájame na menšie kúsky sušené paradajky a čerstvý špenát na menšie rezance.
Postupne pridávame čerstvé a sušené paradajky.
Potom pridáme osmahnuté prsia. Dusíme, kým prsia nebudú mäkké. Netrvá to dlho.
Nakoniec pridáme špenát, ktorý necháme len krátko prevariť. Dochutíme soľou, ak treba a upravíme hustotu, na akú máme radi.
Môžeme podávať s cestovinou, my dnes s ryžou.