Suroviny: 500 g múka polohrubá, 125 ml vlažné mlieko + 125 ml vlažná voda, 1 čl soľ, 1 ks vajce, 2 PL olej, 1/2 kocky čerstvého droždia (21 g), 1 čl kr. cukor Urobiť kvások, spracovať cesto. Hnetačom aspoň 5 -10 minút mixovať, kým z cesta nie je guľka, ktorá sa nelepí na steny misy. Vypracované cesto necháme kysnúť hodinu na teplom mieste pod utierkou. Vykysnuté cesto rozdelíme na 1/2, vytvarujeme a necháme kysnúť ešte 10 - 20 minút. Po vykysnutí dáme naparovať. Dávam pod nich na parák papier na pečenie potretý olejom. Paríme 20 minút. Po naparení ich popicháme špáradlom a potrieme olejom.
Suroviny: 500 g múka polohrubá, 125 ml vlažné mlieko + 125 ml vlažná voda, 1 čl soľ, 1 ks vajce, 2 PL olej, 1/2 kocky čerstvého droždia (21 g), 1 čl kr. cukor
Urobiť kvások, spracovať cesto.
Hnetačom aspoň 5 -10 minút mixovať, kým z cesta nie je guľka, ktorá sa nelepí na steny misy.
Vypracované cesto necháme kysnúť hodinu na teplom mieste pod utierkou. Vykysnuté cesto rozdelíme na 1/2, vytvarujeme a necháme kysnúť ešte 10 - 20 minút.
Po vykysnutí dáme naparovať. Dávam pod nich na parák papier na pečenie potretý olejom. Paríme 20 minút.
Po naparení ich popicháme špáradlom a potrieme olejom.