Recept:
Plech si jemne pokapeme olejom.
Kyslú kapustu posekáme na menšie kúsky. Kto nemá rád veľmi kyslú, môže ju premyť pod vodou.
Kapustu rozložíme na poolejovaný plech, ochutíme vegetou.
Očistené zemiaky nakrájame na štvrtiny. V mise ich ochutíme soľou, mletou rascou, korením na zemiaky, kto má ako rád. Polejeme olejom a spolu premiešame, aby boli všetky zemiaky poolejované a okorenené. Takto pripravené zemiaky navrstvíme na kapustu.
Mäso (kuracie stehná, prsia, krídla) osolíme, okoreníme a poukladáme na zemiaky.
Prikryjeme a pečieme. Najprv na cca 220 stupňov, približne polhodinu.
Potom znížime teplotu na 200 a mäso priebežne kontrolujeme, ak treba pootáčame, podlejeme.
Pred dokončením necháme odkryté chvíľku zapiecť dochrumkava.
@zuzana2910 pridala som aj recept. Mäso je kuracina
@buxy idem prepísať a zajtra varím.. veľmi pekne ďakujem, naozaj vyzerá to výborne..
@zuzana2910 u nás sme tento recept niekedy dávno často robili. No nejak sme na neho aj zabudli . Teraz mi prišiel na chuť, lebo máme vlastnú kyslú kapustu.
A je to fakt výborné jedlo. 👌 Chute sa spolu premiešajú a čo je hlavné - pečie sa to všetko naraz v jednom pekáči.
Ahoj, aké je to mäso prosím Ťa? Všetko sa pečie naraz? Ďakujem. Naložený tanier vyzerá vyborne.