213 / 274
    Pirohy zo zemiakového cesta plnené kapustou
    buxy
    autor

    Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, polohrubú múku. (Nevážim, robím od oka, aby cesto držalo pokope a dalo sa s ním robiť)
    Kyslú kapustu vyžmýkame, posekáme na menšie kúsky. Opražíme na masle s cibuľkou, dochutíme vegetou. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme, naplníme vychladenou kapustou a spájame pirohy.
    Na plech si dáme papier na pečenie, jemne potrieme olejom.
    Pred pečením potrieme po vrchu aj pirohy olejom. Pečieme na cca 180 °C. Sledujeme si farbu.
    Počas pečenia pootáčame pirohy na druhú stranu.
    Keď už majú pripečenú farbu, vyberieme a potrieme maslom z oboch strán.
    (Dajú sa plniť aj mäsovou plnkou, komu ako chutí. Mne nedošla kapusta, tak do časti pirohov som použila konzervu bravčové na paprike. Oboje chutili výborne 👌)

    5. dec 2021