Suroviny: 500 g múka polohrubá, 250 ml (pol na pol) vlažné mlieko a voda vlažná, 1 čl soľ, 1 ks vajce celé, 2 PL olej, pol kocky čerstvého droždia, 1 čl cukor kryštálový. Vymiesiť, nechať cca hodinu kysnúť na teplom mieste, kým sa cesto zdvojnásobí. Rozdeliť na polovicu, sformovať 2 knedle a nechať ešte aspoň 10 - 20 minút podkysnúť. Paríme prikrytú, 20 minút. Po odkrytí popichať špajľou, jemne potrieť olejom. Je to moja prvotina. Chuťovo OK, mäkká tiež, tak ešte párkrat urobím a trochu vyšperkujem tvar a bude 👌. Ale zjedli sa. 🤷🏻♀️
Suroviny: 500 g múka polohrubá, 250 ml (pol na pol) vlažné mlieko a voda vlažná, 1 čl soľ, 1 ks vajce celé, 2 PL olej, pol kocky čerstvého droždia, 1 čl cukor kryštálový.
Vymiesiť, nechať cca hodinu kysnúť na teplom mieste, kým sa cesto zdvojnásobí.
Rozdeliť na polovicu, sformovať 2 knedle a nechať ešte aspoň 10 - 20 minút podkysnúť.
Paríme prikrytú, 20 minút.
Po odkrytí popichať špajľou, jemne potrieť olejom.
Je to moja prvotina. Chuťovo OK, mäkká tiež, tak ešte párkrat urobím a trochu vyšperkujem tvar a bude 👌.
Ale zjedli sa. 🤷🏻♀️