202 / 274
    Bravčové stehno pečené v celku, šampiňónová omáčka, domáci knedlík
    buxy
    autor

    Mäso si dáme aspoň na hodinu (ja som nechala cez noc) do marinády: 5 PL olej, pretlačené 3 zúbky cesnaku, 1 ČL korenie čierne mleté, 1 ČL rasca mletá, 1 ČL vegeta (soľ zeleninová), 1 ČL korenie grilovacie, 1 ČL horčice - v miske spolu
    premiešame, potrieme mäso zo všetkých strán.
    2 - 3 veľké cibule nakrájame na mesiačiky, dáme na dno pekáča, položíme na ňu mäso, zalejeme cca 3-4 dcl vody.
    Mäso pečieme najprv na 250 °, neskôr teplotu znížime na 150 a pomaly prikryté pečieme aj 3 hod. Sem tam otočíme, polievame výpekom. Pred dokončením výpek zlejeme a mäso necháme odkryté pripiecť.
    Výpek som použila do omáčky.
    Šampiňóny som podusila na masle a cibuľke, pridala hubové korenie, zaprášila hl. múkou. Priliala som rozmixovaný výpek, dochutila horčicou, maslom, smotanou.

    10. okt 2021