Recept približne tento:
https://www.modrykonik.sk/blog/buxy/album/varen...
Základ a biela časť je stále rovnako, podľa tohto receptu ⬆️
Na tento, mätový, som plátky želatíny rozpustila v takomto "náleve": uvarila som najprv silný mätový čaj a rozpustila v ňom asi 10 - 15 mentolových cukríkov Snehurky, aby som dosiahla mentolovú príchuť. Do tohoto nálevu, mierne vychladeného som namočila plátky želatíny.
Keď som už všetko na tú bielu časť mala vymiešané ako v postupe ⬆️, nastrúhala som tam najemno ďalšie cukríky Snehurky a pridala čerstvú nasekanú mätu.
Priehľadná želatína na vrchu je obyčajná prášková (ako sa používa na aspik, alebo do vajíčkovej tlačenky) rozrobená podľa návodu a ako tekutinu som použila zase mätový čaj ochutený bazovým sirupom.
Ozdobené mentolovou čokoládou a lístkami mäty.
@buxy ďakujem 😊