Toto je recept na dobošový zákusok, ale keď potrebujem na oslavu nejakú dobrú tortu, často robím dvojnásobnú dávku dobošového zákuska a tak mám 12 plátov cesta, ktoré postupne plním, zaťažím, polejem čokoládou a mám výbornú dobošovú tortu.
POTREBNÉ PRÍSADY NA CESTO: 700 g hladkej múky 3 celé vajcia 300 g práškového cukru 50 g hery 1,5 balíčka prášku do pečiva 1 dcl mlieka
PLNKA: 1 l mlieka 2 žĺtky 3 Zlaté klasy 4-5 PL kr. cukru 1,5 masla 200 g práškového cukru 100 g kakaa POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiesime, mlieko postupne prilievame a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme na 6 častí Rozvaľkáme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie a upečieme. (Najlepšie je rozvaľkať si cesto priamo na obrátenom plechu s papierom na pečenie.) Z mlieka, klasov, kr. cukru a žĺtkov uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom si vymiešame druhú časť plnky (maslo, pr. cukor a kakao) a spojíme s pudingom. Krémom plníme pláty, opatrne pritláčame, pláty sú veľmi krehké a môžu sa zlomiť. Na horný plát dáme čokoládovú polevu.
Toto je recept na dobošový zákusok, ale keď potrebujem na oslavu nejakú dobrú tortu, často robím dvojnásobnú dávku dobošového zákuska a tak mám 12 plátov cesta, ktoré postupne plním, zaťažím, polejem čokoládou a mám výbornú dobošovú tortu.
POTREBNÉ PRÍSADY NA CESTO:
700 g hladkej múky
3 celé vajcia
300 g práškového cukru
50 g hery
1,5 balíčka prášku do pečiva
1 dcl mlieka
PLNKA:
1 l mlieka
2 žĺtky
3 Zlaté klasy
4-5 PL kr. cukru
1,5 masla
200 g práškového cukru
100 g kakaa
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny na cesto zmiesime, mlieko postupne prilievame a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme na 6 častí
Rozvaľkáme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie a upečieme. (Najlepšie je rozvaľkať si cesto priamo na obrátenom plechu s papierom na pečenie.)
Z mlieka, klasov, kr. cukru a žĺtkov uvaríme puding a necháme vychladnúť.
Potom si vymiešame druhú časť plnky (maslo, pr. cukor a kakao) a spojíme s pudingom.
Krémom plníme pláty, opatrne pritláčame, pláty sú veľmi krehké a môžu sa zlomiť.
Na horný plát dáme čokoládovú polevu.