15 / 274
    Linecké srdiečka plnené ríbezľovým džemom
    buxy
    autor

    Linecké cesto:
    210 g hladkej múky
    140 g tuku (napr. hera, palmarín)
    70 g pr. cukru
    1 vanilkový cukor
    2 žĺtky
    citrónová kôra
    (robím väčšinou 2-jitú alebo 3-jitú dávku, lebo z cesta zvyknem vyrobiť viac druhov pečiva)
    Múku preosejeme, pridáme zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odpočívať. (Cesto sa môže na hnedo ofarbiť kakaom.) Potom vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, upečieme na papieri na pečenie.
    (tieto srdiečka sú spájané domácim ríbezľovým džemom, kolieska sú spájané marhuľovým)

    28. dec 2015