300 g kr. cukru 100 ml vlažnej vody 1 vanilkový cukor 125 g tuku (hera, palmarín) 4 vajcia 2 PL šľahačkovej smotany, alebo smotany na varenie 300 g mletých orechov 6 ks tortových oblátok
V hrnci si upálime zo 150 g cukru karamel. Prilejeme 100 ml vlažnej vody a bez miešania necháme rozvariť. Do rozpusteného karamelu pridáme vanilkový cukor a zvyšných 150 g cukru. Na miernom ohni premiešame a prevaríme, kým sa cukor nerozpustí. V mixéri rozmiešame vajcia so smotanou a prilejeme do karamelu. Pomaly varíme a miešame do zhustnutia. Odstavíme a do teplého vmiešame mleté orechy. Necháme mierne vychladnúť a potom hmotu rovnomerne rozdelíme a natrieme na 3 oblátky. Prikryjeme ich ďalšími oblátkami. Vzniknú nám tak 3 dvojice zlepených oblátok, ktoré položíme na seba, na noc zaťažíme a necháme v chlade stuhnúť. Na druhý deň z nich nakrájame tenké tyčinky, ktorých konce môžeme namočiť v čokoláde, alebo nechať len tak.
300 g kr. cukru
100 ml vlažnej vody
1 vanilkový cukor
125 g tuku (hera, palmarín)
4 vajcia
2 PL šľahačkovej smotany, alebo smotany na varenie
300 g mletých orechov
6 ks tortových oblátok
V hrnci si upálime zo 150 g cukru karamel. Prilejeme 100 ml vlažnej vody a bez miešania necháme rozvariť. Do rozpusteného karamelu pridáme vanilkový cukor a zvyšných 150 g cukru. Na miernom ohni premiešame a prevaríme, kým sa cukor nerozpustí.
V mixéri rozmiešame vajcia so smotanou a prilejeme do karamelu. Pomaly varíme a miešame do zhustnutia.
Odstavíme a do teplého vmiešame mleté orechy. Necháme mierne vychladnúť a potom hmotu rovnomerne rozdelíme a natrieme na 3 oblátky. Prikryjeme ich ďalšími oblátkami. Vzniknú nám tak 3 dvojice zlepených oblátok, ktoré položíme na seba, na noc zaťažíme a necháme v chlade stuhnúť. Na druhý deň z nich nakrájame tenké tyčinky, ktorých konce môžeme namočiť v čokoláde, alebo nechať len tak.