Linecké cesto: 210 g hladkej múky 140 g tuku (napr. hera, palmarín) 70 g pr. cukru 1 vanilkový cukor 2 žĺtky citrónová kôra (robím väčšinou 2-jitú alebo 3-jitú dávku, lebo z cesta zvyknem vyrobiť viac druhov pečiva) Múku preosejeme, pridáme zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odpočívať. (Cesto sa môže na hnedo ofarbiť kakaom.) Potom vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, upečieme na papieri na pečenie. (tieto medajlónky sú spájané kávovou plnkou a ozdobené čokoládou. Plnka je robená len od oka - maslo + pr. cukor + instatná káva Nescafé - vymiešať spolu)
Linecké cesto:
210 g hladkej múky
140 g tuku (napr. hera, palmarín)
70 g pr. cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
citrónová kôra
(robím väčšinou 2-jitú alebo 3-jitú dávku, lebo z cesta zvyknem vyrobiť viac druhov pečiva)
Múku preosejeme, pridáme zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odpočívať. (Cesto sa môže na hnedo ofarbiť kakaom.) Potom vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, upečieme na papieri na pečenie.
(tieto medajlónky sú spájané kávovou plnkou a ozdobené čokoládou. Plnka je robená len od oka - maslo + pr. cukor + instatná káva Nescafé - vymiešať spolu)