Už dávnejšie myslím nad ním, že ho upečiem, vyzerá tak jednoducho a obyčajne, až je neobyčajný pre mňa. No skúsim ho, napíš mi prosím približne teplotu, lebo ja pečiem pri 180 °C a to sa mi na bielkové cesto zdá vysoká teplota.
Ja to mám veľmi rada, keď je to správne upečené, tak je to super chrumkavé. Mne sa však nepodarilo v rúre "usušiť", neboli také chrumkavé, ako by mali byť. Neviem kde som spravila chybu. Ešte si pre istotu porovnám s mojim receptom.
6 bielkov
24 dkg práškového cukru
24 dkg hladkej múky
24 dkg celých orechov
(Môže byť aj zo 4 bielkov, na každý bielok počítame po 4 dkg cukru, múky a orechov, čiže 16 dkg)
Bielka s pr. cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme múku a nakoniec orechy. 2 formy na srnčí chrbát si vymastíme tukom, vysypeme múkou a masu si rozdelíme do týchto 2 foriem.
Na miernej teplote upečieme, podobne, ako pečieme klasickú piškótu.
Upečené vyklopíme na mokrú utierku, stočíme a necháme chladnúť aspoň 6 hodín.
Potom nakrájame na tenučké plátky a v rúre na miernom stupni sušíme 5-6 minút.