19 / 274
    Orechové sucháre
    buxy
    autor

    6 bielkov
    24 dkg práškového cukru
    24 dkg hladkej múky
    24 dkg celých orechov
    (Môže byť aj zo 4 bielkov, na každý bielok počítame po 4 dkg cukru, múky a orechov, čiže 16 dkg)
    Bielka s pr. cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme múku a nakoniec orechy. 2 formy na srnčí chrbát si vymastíme tukom, vysypeme múkou a masu si rozdelíme do týchto 2 foriem.
    Na miernej teplote upečieme, podobne, ako pečieme klasickú piškótu.
    Upečené vyklopíme na mokrú utierku, stočíme a necháme chladnúť aspoň 6 hodín.
    Potom nakrájame na tenučké plátky a v rúre na miernom stupni sušíme 5-6 minút.

    28. dec 2015

    @buxy Prosím Ťa, vedela by si mi napísať, ako asi chutia? Podobá sa ich chuť nejakej sladkosti, napr. Esíčkam a tak podobne? Dík.

    12. jan 2016
    buxy
    autor

    @makuta no neviem to opisat. Esickam urcite nie. Je to sladke, chrumkave, orechove, . . . mozno skor detske piskoty s kuskami orechov? Neviem, to opisat, normalne si ma svojou otazkou dostala... 🙂

    13. jan 2016

    Už dávnejšie myslím nad ním, že ho upečiem, vyzerá tak jednoducho a obyčajne, až je neobyčajný pre mňa. No skúsim ho, napíš mi prosím približne teplotu, lebo ja pečiem pri 180 °C a to sa mi na bielkové cesto zdá vysoká teplota.

    13. jan 2016
    buxy
    autor

    @makuta No vacsinu veci peciem tak medzi 150-200, mame elektricku ruru a tam nie je moznost nastavit nejak presnejsie. Skontroluj si to pocas pecenia, ked vrch zacne chytat svetlo hnedu farbu a cesto je pevne a pri potraseni formou sa uz netrasie, mas upecene.

    14. jan 2016

    Ja to mám veľmi rada, keď je to správne upečené, tak je to super chrumkavé. Mne sa však nepodarilo v rúre "usušiť", neboli také chrumkavé, ako by mali byť. Neviem kde som spravila chybu. Ešte si pre istotu porovnám s mojim receptom.

    26. jan 2016