8 / 48
    Sviečková na sójovej smotane (zlá foto, no nevadí)

    poprosím recept 🙂
    vďaka

    8. mar 2018

    Na oleji osmahneme sprudka hovädzie mäsko prešpikované slaninkou, ktoré sme si osolili a okorenili. Mäsko vyberieme a na výpeku som si orestovala najemno nakrájanú cibuľku, pridala som na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler a kaleráb), bobkový list a celé čierne korenie. Všetko opražíme do zlatista. Podlejeme vodou alebo vývarom a vložíme mäso. Dusíme domäkka. Mäso vyberieme, rovnako aj bobkový list a čierne korenie a zeleninu vymixujeme do hladka. Vrátime späť na oheň, prilejeme smotanu a ak je zmes riedka, môžeme ešte pridať vodu(mlieko) s múkou, ale väčšinou mám dosť husté. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením podľa chuti 🙂 Knedlík zatiaľ kupujem 🙂 Dobrú chuť prajem 🙂

    8. mar 2018