Sirup z agáve je prírodné nerafinované sladidlo, ktoré obsahuje vysoký podiel ovocného cukru (fruktózy, 50 g na 100 g sirupu), menšie množstvo dextrózy (glukózy, cca 18 g na 100 g sirupu) a veľmi nízke množstvo klasického cukru (sacharózy, menej ako 0,5 g na 100 g sirupu). Vďaka vysokému obsahu fruktózy má sirup z agáve všetky výhody tohto populárneho sladidla. Fruktóza je sladšia ako repný cukor a rovnakej sladkosti pokrmov dosiahneme s polovicou kalórií. Preto je vhodným sladidlom pre ľudí s nadváhou a pri redukčných diétach. Nestimuluje pankreas k vylučovaniu inzulínu tak ako ostatné cukry - má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu krvného cukru tak rýchlo ako med či biely cukor. Je preto vhodným sladidlom pre diabetikov za lekárskeho dohľadu (u cukrovky druhého typu), hypoglykemikov a ľudí, ktorí majú problémy s trávením sacharózy. Klasická fruktóza sa však získava za použitia chemických činidiel hlavne z kukurice a neobsahuje žiadne prírodné látky. Sirup z agáve naviac obsahuje zvyškové množstvo inulínu (cca 3 g na 100 g sirupu), ktorý podporuje zdravú črevnú mikroflóru a tým správnu činnosť čriev. Pretože pri výrobe nedochádza k žiadnej rafinácii, zostávajú v sirupe stopové množstvá minerálnych látok, prirodzene sa vyskytujúcich v agáve (vápnika, horčíka, zinku ...) a podstatnejšie množstvo železa (16% odporúčanej dennej dávky v 100 g sirupu). Sirup je ľahko stráviteľný, napomáha činnosti žlčníka, tráveniu tukov a pôsobí preventívne pri zanášaní ciev vplyvom cholesterolu. Je vhodný aj pre deti a rekonvalescentov.
Sirup z agáve je prírodné nerafinované sladidlo, ktoré obsahuje vysoký podiel ovocného cukru (fruktózy, 50 g na 100 g sirupu), menšie množstvo dextrózy (glukózy, cca 18 g na 100 g sirupu) a veľmi nízke množstvo klasického cukru (sacharózy, menej ako 0,5 g na 100 g sirupu). Vďaka vysokému obsahu fruktózy má sirup z agáve všetky výhody tohto populárneho sladidla. Fruktóza je sladšia ako repný cukor a rovnakej sladkosti pokrmov dosiahneme s polovicou kalórií. Preto je vhodným sladidlom pre ľudí s nadváhou a pri redukčných diétach. Nestimuluje pankreas k vylučovaniu inzulínu tak ako ostatné cukry - má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu krvného cukru tak rýchlo ako med či biely cukor. Je preto vhodným sladidlom pre diabetikov za lekárskeho dohľadu (u cukrovky druhého typu), hypoglykemikov a ľudí, ktorí majú problémy s trávením sacharózy. Klasická fruktóza sa však získava za použitia chemických činidiel hlavne z kukurice a neobsahuje žiadne prírodné látky. Sirup z agáve naviac obsahuje zvyškové množstvo inulínu (cca 3 g na 100 g sirupu), ktorý podporuje zdravú črevnú mikroflóru a tým správnu činnosť čriev. Pretože pri výrobe nedochádza k žiadnej rafinácii, zostávajú v sirupe stopové množstvá minerálnych látok, prirodzene sa vyskytujúcich v agáve (vápnika, horčíka, zinku ...) a podstatnejšie množstvo železa (16% odporúčanej dennej dávky v 100 g sirupu). Sirup je ľahko stráviteľný, napomáha činnosti žlčníka, tráveniu tukov a pôsobí preventívne pri zanášaní ciev vplyvom cholesterolu. Je vhodný aj pre deti a rekonvalescentov.