Vyzera uzasne 😉 a to ja knedlu moc nemusim no tvoju by som si dala 😁
aj ja poprosim recept. dakujem
Poprosim aj ja receptik dakujem ja milujem knedlik mnam
Vas vyzera uuuuzasne 😊
Aj ja poprosim receptik 🙂 Ďakujem
120ml teplého mlieka, lyžička kryš. cukru a skoro dva celé sáčky droždia v prášku, zmiešame keď sa urobí kvások (nabuble) pridám do misky kysky 😁
V ktorej už mám 400g hladkej múky, 1 vajíčko a soľ (od oka) pridám kusok oleja a vlažnej vody tiež od oka a mixujem, cesto nesmie byť hutné ale také akurát, ak je moc husté pridajte kusok vody a oleja, potom ho lízatkom ešte obtriem z okrajov aby sa mi v miske urobil pekný bochník na vrch pomucim múkou, zatvorim a nechám kysnúť asi 45min.potom vyklopím spracujem na dobre vymučenej doske a urobím si dve menšie knedle keďže ich naparujem v hrnci majú skôr tvar bochnikov, nechám podkysnúť asi 10 minut a vkladám do hrnca v ktorom mi vrie voda a mam v ňom tu srandu kovovú ktorú ešte potriem olejom, parim 18 minút, keď sú uvarené popicháme špáradlom ešte v hrnci, potriem olejom, vyberiem a môžme jest😁
Keďže cerstve droždie u nás nemáme kupujem toto😉
bez ohľadu na muku sa mi kysnutá knedle a buchty vždy podaria. Máš ju krásnu a chuťou sa domáca nedá porovnať s tými z obchodu. Super 👍.
Dakujem 😊
Aj ja som robila včera a aj dnes boli ako čerstvé 👌 my knedľu nekupujeme vôbec, len ja robím
aj ja vyskúšam tento recept, zatiaľ som robila len z polohrubej🙂
Musím vyskúšať.😉
Krasa, no tak toto sa mi este vzivote nepodarilo,takato knedla, prosim mohla by si mi napisat presny recept? Vdaka!