1 / 1

    Krasa, no tak toto sa mi este vzivote nepodarilo,takato knedla, prosim mohla by si mi napisat presny recept? Vdaka!

    6. okt 2019

    @adrika_77 nuž ja by som tiez prosila, ale postup ako pre debila 😜poprosim, lebo som ešte nerobila vobec a nasa mala by mohla knedlu len tak jak chleba kazdy den 🤣

    6. okt 2019

    Vyzera uzasne 😉 a to ja knedlu moc nemusim no tvoju by som si dala 😁

    6. okt 2019

    aj ja poprosim recept. dakujem

    6. okt 2019
    6. okt 2019
    6. okt 2019
    buba86
    autor

    @kroketta 😅 u nás rovnako, hneď zpráskala dva kusy 😂

    6. okt 2019

    Poprosim aj ja receptik dakujem ja milujem knedlik mnam
    Vas vyzera uuuuzasne 😊

    6. okt 2019

    Aj ja poprosim receptik 🙂 Ďakujem

    6. okt 2019
    buba86
    autor

    120ml teplého mlieka, lyžička kryš. cukru a skoro dva celé sáčky droždia v prášku, zmiešame keď sa urobí kvások (nabuble) pridám do misky kysky 😁
    V ktorej už mám 400g hladkej múky, 1 vajíčko a soľ (od oka) pridám kusok oleja a vlažnej vody tiež od oka a mixujem, cesto nesmie byť hutné ale také akurát, ak je moc husté pridajte kusok vody a oleja, potom ho lízatkom ešte obtriem z okrajov aby sa mi v miske urobil pekný bochník na vrch pomucim múkou, zatvorim a nechám kysnúť asi 45min.potom vyklopím spracujem na dobre vymučenej doske a urobím si dve menšie knedle keďže ich naparujem v hrnci majú skôr tvar bochnikov, nechám podkysnúť asi 10 minut a vkladám do hrnca v ktorom mi vrie voda a mam v ňom tu srandu kovovú ktorú ešte potriem olejom, parim 18 minút, keď sú uvarené popicháme špáradlom ešte v hrnci, potriem olejom, vyberiem a môžme jest😁

    6. okt 2019
    buba86
    autor

    Keďže cerstve droždie u nás nemáme kupujem toto😉

    6. okt 2019

    @buba86 pecka, myslíš, že to mozem hodit aj do parneho hrnca? lebo nemam tu kovovu srandu

    6. okt 2019

    bez ohľadu na muku sa mi kysnutá knedle a buchty vždy podaria. Máš ju krásnu a chuťou sa domáca nedá porovnať s tými z obchodu. Super 👍.

    6. okt 2019

    @kroketta knedlu mozes v pohode varit, nemusis davat na tu srandu. Len ked ju das do vriacej vody, zatvor hrniec a nesmie sa otvorit..ja varim 15-17 minut, podla toho, aka je velka..a nesmie byt sporak na plno pusteny, lebo voda utecie 🙂 potom vyberiem, popicham a potriem maslom.

    6. okt 2019

    Dakujem 😊

    6. okt 2019

    @emily76 kujem😊

    6. okt 2019

    Aj ja som robila včera a aj dnes boli ako čerstvé 👌 my knedľu nekupujeme vôbec, len ja robím

    6. okt 2019
    buba86
    autor

    @zabka1987 podobne, my nežijeme na Sk takže život ma naučil 😂

    6. okt 2019
    buba86
    autor

    @kroketta netuším ja robím tak ako kedysi dávno moja starká 😊

    6. okt 2019

    aj ja vyskúšam tento recept, zatiaľ som robila len z polohrubej🙂

    6. okt 2019

    @kroketta ja robim knedlu len v parnom hrnci ... 👌👌👌😉

    6. okt 2019
    buba86
    autor

    @dada91 ja tiež stále, ale vraj táto značka je vhodná na recepty kde nahradí obyč.vyberovu polohrubu.

    6. okt 2019

    @tinaxxx to vážne? no tak slusim teda, toho som sa cely cas asi najviac bala 😎

    6. okt 2019

    @kroketta vaazne 😉👌

    6. okt 2019

    @tinaxxx šupa teraz ani nezaspím 🤣🤣🤣 a koľko ju tam nechas?

    6. okt 2019

    @kroketta cca 20minut

    6. okt 2019

    @tinaxxx 👏no super, ďakujem za tioy kočky 😘

    6. okt 2019

    Musím vyskúšať.😉

    6. okt 2019

    @tinaxxx ja mám tiež parný hrniec je skvelý a tiež krásne knedle z toho

    7. okt 2019