Recept mojej maminy ,lepšie som nikdy nejedla 🙂
Baby a to sa musí slahat fakt nad parou??? Nedá sa to tak ze mixérom 😀 coko krém som myslela ze bude bez žĺtkov totižto ja chcem spotrebovať bielka z mrazničky a ty pádom zase budem mat bielka názvys.
@bobina12
Bielka môžeš použiť napríklad aj na parížske rožky, laskonky, kokosky, alobo do listkových šamronov.
Moja starka robievala takúto sušenú tortu a vždy hovorila že sa to musí nad parou a ručné šľahať ( že žiaden mixér sa nemôže použiť)
Dievčatá, včera som prvýkrát skúšala postup z videa: nad parou rozmiešať bielky s cukrom, miešame iba ručnou metličkou, tak rekreačne, kým sa cukor rozpustí. Malo by to mať teplotu 75 stupňov, ja som to len tak od oka, aby to bolo dosť teplé. Trvalo to asi 5 min, nenadrela som sa. Potom som to preliala do robota také teplé a on to slahal 10 min. Ručné som vmiešala kokos a urobila pusinky. Krásne sa podarili, žiadny neporiadok v kuchyni, paráda. Dnes idem znovu.
Baby a kebyže do toho spravím to ganache krém? Do toho tuším ide len smotana a čokoláda.
@bobina12 to ti nebude držať v tom.. Bude toho len tenká vrstva. Určite treba nejaký krém
Ja som robila podľa tohto receptu, myslím že je z Varechy. Do krému som pridala kávu, ale nemusíš dať.