Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    blumchen007
    1. nov 2013    Čítané 0x

    Nátierky zo škôlky

    Ahojte, nižšie som Vám s pomocou dcéry (tá mi diktovala) opísala niektoré nátierky. Robia ich v škôlkach, sú priamo opísané z noriem. Naše ich majú veľmi rady. Dobrú chuť prajem Vám a Vašim detičkám 🙂

    1. Hrianky s maslom a cesnakom

    Chlieb pokrájame na porcie, opečieme na sucho. Maslo rozpustíme, pridáme soľ a rozotretý cesnak. Zmesou dobre potrieme opečený chlieb.

    2. Nátierka budapeštiansky krém

    Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme.

    3. Nátierka drožďová s vajcom

    Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, ososlíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou.

    4. Nátierka drožďová

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté, opražené droždie a vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.

    5. Nátierka džemová

    Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo rohlík.

    6. Nátierka fazuľová

    Fazuľu namočíme na 4 hodiny.  Uvaríme a prepasírujeme. Maslo vymiešame, pridme na jemno pokrájanú cibuľu, osolíme a spolu s prepasírovanou fazuľou vymiešame.

    7. Nátierka kalerábová

    Maslo vymiešame, pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvý postrúhaný kaleráb, osolíme a dobre vymiešame. 

    8. Nátierka karfiolová

    Očistený karfiol uvaríme v slanej vode. Maslo vymiešame, pridáme uvarený karfiol, posekaný na drobno, zároveň pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, soľ, a dobre vymiešame.

    9. Nátierka karfiolová s vajcom

    Karfiol očistíme a uvaríme v slanej vode. Uvaríme, necháme vychladnúť, pokrájame na drobno a pridáme k pokrájanej cibuli. Vajcia uvaríme na tvrdo, postrúhame  a spolu s krafiolom pridáme do vymiešaného masla. Dochutíme soľou a dobre vymiešame.

    10. Nátierka kelová s droždím

    Očistený kel uvaríme v slanej vode. Po vychladnutí pokrájame na drobno. Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie a popražíme. Maslo vymiešame, pridáme posekaný kel, opražené droždie, dochutíme soľou a vyšľaháme.

    11. Nátierka kelová s vajcom

    Očistený kel uvaríme v slanej vode. Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme uvarený posekaný kel a zahustíme vajcami. Takto pripravený kel pridáme do vymiešaného masla a dobre vyšľaháme. Dochutíme soľou.

    12. Nátierka lečová zimná

    Malso vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vymiešame do peny.

    13. Nátierka liptovská

    Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh a na jemno pokrájanú cibuľu. červenú papriku, mlieko a dobre vymiešame do peny.

    14. Nátierka medová

    Maslo vymiešame s medom.

    15.   Nátierka mrkvová

    Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame.

    16. Nátierka oškvarková

    Maslo vymiešame, pridáme pomleté škvarky, a na drobno posekanú cibuľu. Dochutíme horčicou, soľou a dobre vymiešame.

    17. Nátierka papriková

    Maslo vymiešame, pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu a pomletú čerstvú papriku. Ochutíme soľou a dobre vymiešame.

    18. Nátierka pečeňová

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a udusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.

    19. Nátierka s pažítkou

    Maslo vymiešame s prevareným mliekom, osolíme, pridáme na drobno posekanú pažítku a dobre vymiešame.

    20. Nátierka z treščej pečene

    Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vymiešame do peny. 

    21. Nátierka sardinková

     Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vymiešame do peny.

    22. Nátierka sójová

    Sóju preberieme, uvaríme a prepasírujeme. Maslo vymiešame, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu, osolíme a spolu s prepasírovanou sójou vymiešame.

    23. Nátierka syrová s cesnakom

    Malso vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame. 

    24. Nátierka syrová s oškvarkami

    Maslo vymiešame so syrom, pridáme pomleté oškvarky a pokrájanú cibuľu. Dochutíme horčicou a vyšľaháme.

    25. Nátierka syrová s reďkovkou

    Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme postrúhanú reďkovku a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

    26. Nátierka syrová s vajcom a zeleninou

    Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme očistenú a postrúhanú mrkvu a zeler, na drobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú cibuľu, postrúhané vajíčka, uvarené na tvrdo a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.

    27. Nátierka syrová so šunkou

    Maslo vymiešame s mäkkým syrom, pridáme zomletú šunku, prevarené mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.

    28. Nátierka syrová so zeleninou

    Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme očistenú a postrúhanú mrkvu, kaleráb, na drobno pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

    29. Nátierka syrová

    Maslo vymiešame s mäkkým syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

    30. Nátierka šošovicová

    Uvarenú šošovicu prepasírujeme. Maslo vymiešame, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu , osolíme a spolu s prepasírovanou šošovicou vymiešame.

    31. Nátierka špenátová

    Maslo vymiešame, pridáme udusený a vychladnutý špenát. Dochutíme soľou a cesnakom. Vyšľaháme do peny. 

    32. Nátierka šunková so zeleninou

    Maslo vymiešame so syrom a mliekom. Pridáme pomletú šunku, postrúhanú zeleninu, mrkvu, zeler a cbuľu. Dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vymiešame.

    33. Nátierka šunková s eidamom

    Maslo vymiešame s mliekom a postrúhaným eidamom. Pripravíme pomletú šunku, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny

    34. Nátierka šunková s taveným syrom

    Maslo vymiešame s mliekom a taveným syrom. Pridáme pomletú šunku, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.  Ak použijeme syr eidam, postrúhame ho.

    35. Nátierka šunková s vajcom

    Maslo vymiešame s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu, na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, osolíme a všetko spolu vyšľaháme. 

    36. Nátierka šunková

    Maslo vymiešame s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko vymiešame do peny.

    37. Nátierka tvarohová s kápiou

    Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kápiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.

    38. Nátierka tvarohová s kôprom

    Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhanú cibuľu a posekaný kôpor. Zmes dochutíme soľou a vymiešame do peny.

    39. Nátierka tvarohová s mrkvou

    Do vymiešaného masla pridáme postrúhanú mrkvu a postrúhaný tvaroh. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

    40. Nátierka tvarohová s vajcom

    Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhanú cibuľu a na tvrdo uvarené vajce. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

    41. Nátierka tvarohová so sardinkami

    Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhanú cibuľu a sardinky. Dochutíme soľou, horčicou a vyšľaháme do peny.

    42. Nátierka tvarohová so syrom

    Maslo vymiešame, pridáme postrúhaný syr, prelisovaný tvaroh, cibuľu pokrájanú na jemno a mlieko. Vyšľaháme do peny.

    43. Nátierka vajcová s chrenom

    Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia a postrúhaný chren. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame do peny.

    44. Nátierka vajcová s mrkvou

    Do masla pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, postrúhanú surovú mrkvu, prevarené mlieko, soľ a vymiešame do peny.

    45. Nátierka vajcová s oškvarkami

    Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia, pomleté oškvarky a na drobno posekanú cibuľu. Dochutíme horčicou a soľou. Dobre vymiešame.

    46. Nátierka vajcová so syrom

    Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny.

    47. Nátierka vajcová 

    Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou. Vymiešame.

    48.  Nátierka viedenská

    Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kápiu, cibuľu a dochutíme horčicou, osolíme podľa chutí a vyšľaháme.

    49. Nátierka z bravčového mäsa

    Umyté mäso v celku pokrájame na kocky a udusíme na oleji s cibuľou. Necháme vychladnúť, pomelieme, pridáme maslo, soľ, horčicu a dobre vymiešame. 

    50. Nátierka z kuracieho mäsa

    Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame.

    51. Nátierka z Nivy

    Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme.

    52. Nátierka z rajčinového pretlaku

    Maslo vymiešame s rajčinovým pretlakom, dochutíme soľou a vyšľaháme.

    53. Nátierka z rybieho filé

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme rybie filé a dusíme. Udusené rybie filé zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.

    54. Nátierka zeleninová - letná

    Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia a na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame.

    55. Nátierka zo syra eidamu

    Do vymiešaného masla pridáme postrúhaný syr, prevarené mlieko a dochutíme soľou a vyšľaháme.

    56. Nátierka zo zeleného hrášku

    Maslo vymiešame s prevareným mliekom, pridáme sterilizovaný hrášok a osolíme. Všetko spolu vyšľaháme. Hrášok môžeme zomlieť.