Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    blondyne
    17. nov 2019    Čítané 188x

    Špiním, špiníš, špiníme....

    ... alebo všade samé riady.

    Prišla tá chvíľa, kedy si s vyloženými nohami sadám na gauč, po tom, ako som uspala synčeka a druhý si veselo kopká v brušku, otvorila Modrého koňa, a čo nečítam... Somat hľadá mamičky na testovanie svojho *Gold Gel Anti-Grease Lemon*. Skúsila som sa teda zapojiť a o pár dní som sa dozvedela, že ma vybrali. 

    S nadšením teda očakávam kuriéra, keďže až tak veľmi som nemala skúsenosti s touto značkou, až na pár výrobkov. Po otvorení balíka, teda balíčiska, som bola veľmi milo prekvapená, keďže som nečakala takú bohatú nádielku, za čo sa chcem, samozrejme, veľmi poďakovať. Avšak prioritne som sa v tomto testovaní zamerala na Somat Gold Gel Anti-Grease Lemon, i keď s malou pomocou ďalších výrobkov z danej rady.

    Tak hor sa testovať, respektíve umývať... 

    V prvom rade som si, samozrejme, nezabudla skontrolovať všetky prípravky, ktoré aj keď som nemusela v tomto prípade použiť, ale keďže máme tvrdú vodu, tak ich používam. V tomto prípade išlo hlavne o leštidlo, použila som teda Somat, pridala som i tabletku na čistenie umývačky, veľké plus má, že sa môže použiť v priamom cykle a nemusím púšťať teda samostatný program. A ako doplnok som si zavesila osviežovač na prevoňanie umývačky. Ako určite každý vieme, občas vie po čase umývačka cítiť tou svojou vlhčinou alebo, ak sa riady nachádzajú dnu dlhšie, tak i zápachom od nich.

    A potom to prišlo, predstavenie nášho hlavného hrdinu. Poviem vám, bol to pre mňa mierny boj, nalievať do tomu určenej priehradky gél. Keďže ja som čisto tabletková od začiatku, ako používam umývačku v našej domácnosti. Takže si viete predstaviť tú vtipnú situáciu, aká nastala. Naliať rýchlo, kvôli "pomocníkovi" a s tým, aby daný obsah skončil tam, kde má, nie vždy to vyšlo.

    Čo sa týka teplôt a dĺžok programu, vyskúšala som dva hlavné, ktoré sa v našej domácnosti používajú, s rôznym množstvom gélu. Taktiež inú intenzitu špiny na riadoch či doby, pokiaľ sa nazbieralo dostatočné množstvo na naplnenie objemu umývačky.

    Išlo o programy: 

    • 58 min - s teplotou 60 stupňov
    • 2 h 23 min - s teplotou 70 stupňov

    Množstvo gélu:

    • 25 ml
    • 15 ml

    Zamerala som sa na odsledovanie takých tých bežných, ale, samozrejme, aj silnejšie zašpinených riadov ako ovsená kaša (1), ale i, napríklad, kvások (2). S týmito riadmi si poradil tak, ako som očakávala, i keď pri kvásku som sa trocha obávala, pretože je občas problém ho úplne odstrániť z pohárov. Ale čo som celkom zostala sklamaná, lebo som doteraz s tým nemala väčší problém, bol zelený čaj so šálok (3), a to som skúsila rôzne varianty programov a množstva gélu, ale vždy som tam videla čiary, pokiaľ bol čaj v šálke. Najprv som si myslela, že to bolo nespravným rozložením riadu, ale nie. Ale to bežné zašpinenia riadov umylo, plus prevoňalo umývačku.

    (1)

    (2)

    (3)

    Tak, ak by som mohla celkovo zhodnotiť svoje testovanie, mňa osobne až tak neprekvapilo, predsa je to prípravok určený na riady, tak očakávam, že sa s tým aspoň ako tak popasuje. Ale ani veľmi nesklamalo, až na tie šálky. Každý výrobok z rady Somat ma niečo do seba, ale jednoznačne pre svoju pohodlnosť a rýchlosť zostanem do budúcna verná tabletkovej forme prípravkov na umývanie riadov. To, aké miesto si v našej domácnosti aj v budúcnosti nájde značka Somat, prinesie až čas, takže sa úplne nelúčime...

    Ďakujem, tímu MK za túto možnosť a taktiež dodávateľovi Somat.

    #test_somat, #recenzia 

    blondyne
    22. máj 2018    Čítané 239x

    Priletela k nám holubička...

    ... Aby bola detská pokožka jemnučká.

    Keď som sa dozvedela, že sa na nás usmialo šťastie teda v prvom rade na môjho Riška, mladého šarmantného hlavného hrdinu, ktorý bol v čase testovania na prelome 2 a 3 mesiaca, s testovaním BABY DOVE bola som nadšená nakoľko mám s DOVE len a len dobré skúsenosti už od mala. Používa ho moja mama, taktiež i ja. Tak prečo nesiahnúť opäť po overenej značke? Mali sme možnosť testovať 7 výrobkov (6 z rady Rich moisture a 1 z rady Sensitive moisture). Ale ak mám pravdu povedať, prišli sme si na svoje všetci, nakoľko sú tieto výrobky vhodné na citlivejšiu detskú pokožku a drobec bol úplne bez reakcie, tak nám dospelým nerobila žiaden problém 🙂 Keď by som to mohla tak vopred zhrnúť bola som nadmieru spokojná, až na pár obalových chybičiek. Ale to už je len vplyvom luxusu a čo najrýchlejšej starostlivosti, pretože hlavný protagonista, nie vždy spolupracuje ale to pozná isto každá mamina. Ale aby som nezachádzala už moc dopredu, poďme si tak zbežne pozrieť moje postrehy získané testovaním. Takže nech sa páči...

    • Vlhčené obrúsky

    V balení sa nachádza 50ks servítkov. Hneď na začiatku musím spomenúť ako veľké plus a tým je, že som ich pred použitím nemusela žmýkať, pretože boli tak akurát mokré. Utreli čo mali, ale zároveň nezanechávali lepkavý pocit no i zároveň boli príjemne mäkké a tá vôňa... och, u mňa priam dokonalá, ktorá pohladila moje čuchové vnímanie. Nevtieravá jemná vôňa. Takmer typická pre dove no i zároveň niečo nové, stvorené priamo pre deti. Krásna, dlho vydrží (občas dobre padne prekryť tu nie zrovna príjemnú vôňu okakaného detského zadočku). Jediné mínus by som dala problém s lepením otvoru, nakoľko sa po čase už obchytal zle držal a tým pádom vedeli trocha obschnúť vrchné obrúsky. Ale i navzdory všetkého na cesty jednoznačne dobrý spoločník.

    • Krém na zapareniny

    Výborná krémová konzistencia, ľahko sa rozotieral, takže nebol najmenší problém rozotrieť aj na vrtiacu sa ritku. Vďaka menšiemu a šikovnému baleniu je super pomocník aj na cesty. A viete čo? Po zapareninách nebolo ani stopy. A aj mame z prstov išiel veľmi ľahko dolu.

    • Šampón

    Ďalší zo super produktov Baby dove, ktorý sme mali možnosť vyskúšať. Síce v našom prípade momentálne ešte nie veľmi použiteľný, nakoľko máme 5 a pol vlasu 😁 ale i napriek tomu môžem potvrdiť, že je výborný. Pení len toľko aby to bolo dostačujúce, a ani malého neštípal v očiach nakoľko bola mamina šikovná a stieklo trocha aj po tvári.

    • Telové mlieko

    A teraz sa dostávam k produktu, ktorý som mala možnosť vyskúšať i ja. Áno dovolila som si ulakomiť sa na kozmetike môjho syna 😁 A viete čo?! Vôbec mi to nevadí priam som bola ohromená a spokojná. Mávam problémy asi ako veľa žien po oholení sa mi vedia vyhádzať nohy. Skúšala som veľa produktov, z rady krémov po holení ale ani jeden nepomáhal. Tak som skúsila toto mliečko, nakoľko som z tejto vône priam unesená, a bola som prekvapená ale po podráždenej pokožke ani stopy. Aby som sa vrátila k testovaniu na drobcovi. Rozotieralo sa super, taktiež nezanechávalo žiaden mastný film, rýchlo sa vstrebalo takže som mohla hneď po nanesení obliecť do pyžamka. Pokožka zostala krásne jemná a hydratovaná. Jedine čo by som uvítala tak keby bolo s pumpičkou lebo síce je ešte malý ale zato vrtký a občas s ním na prebaľovacom pulte bojujem. Ale je to len zanedbateľná chybička, ktorá vôbec nieje vadou a iným mamičkám to nemusí vôbec prekážať.

    • Tuhé mydlo

    Tento výrobok, u nás skúsil tato. U nás okrem neho nik nepoužíva tuhé mydlá. Ale bol spokojný, používa ho na tvár. Taktiež ako celá rada nedráždi oči.

    • Sprchový krém na telo a vlásky z rady RICH

    Drobec je jedno z tých detí, ktoré sa rado kúpe, takže tento sprchový krém bol náš verný spoločník či išlo o bežný kúpeľ alebo nečakaný wellness po tom ako sa celý prekakal. Veľmi príjemne sa rozotieral a aj jemne napení, neštípe v očiach. Veľké plus je samozrejme pre mňa praktické balenie s pumpičkou. Nesmela chýbať ani krásna vôňa rady Rich, ktorá bola cítiť i na druhý deň. Stačí ho dať trošku takže balenie vydrží dlhšie. Pokožka zostala vláčna bez nejakých suchých miest.

    • Sprchový krém na telo a vlasy z rady SENSITIVE 

    Vlastnosti podobné s výrobkom s rady Rich až na tú vôňu, ktorá mne osobne veľmi nevyhovovala v tomto prípade, ja skôr uprednostňujem výrobky s príjemnou vôňou. I keď čo sa týka detskej kozmetiky je hlavne dôležité aby sadla, nakoľko každé dieťatko je iné, s inou citlivosťou pokožky a taktiež potrebami.

    Náš mesiac testovania❤

    Pre mňa ako mamu je voľba do budúcna jasná, a jednoznačne zostanem danej značke verná. Čo nám dalo testovanie?  Že je jedno koľko je človek ochotný investovať v prvom rade je spokojnosť hlavného hrdinu.

    Ďakujem ak ste sa dostali až sem a prečítali si moju recenziu 🙂 

    blondyne
    29. apr 2018    Čítané 280x

    Výlev prvorodičky...

    Tri mesiace? To kedy ubehlo?! Deň kedy som odchádzala domov s bruchom a vrátila som sa s bábom? Ten deň veľa zmenil. Pre mňa samozrejme k lepšiemu. Áno mala som aj ja dni kedy som si to mala chuť hodiť a myslím, že takích ešte bude, pretože nik i napriek zle alebo dobre mieneným radám Vám nikdy nepovie aké je to byť matkou konkrétne Vášho dieťaťa. Každé dieťa je iné, má iné potreby ale tak isto i každá matka je iná. Áno i ja som mala tie myľné predstavy aká budem matka, čo budem cítiť keď sa mi narodí dieťa,v podstate samotný pôrod som si vopred "vysnívala" a nakoniec dopadol úplne inak, a ďalej ako ho budem vychovávať. Na všetko také treba zabudnúť. Treba sa riadiť inštinktom 🙂 A div sa i človek ako ja, ktorý je na veľa vecí ľavých to zvládol. Poplakala som si aj občas ešte plačem, keď som si myslela a myslím aká som zlá matka, každým dňom sa zbližujem s mojím dieťaťom viac a viac. Pretože každé ráno vstávam s tým, že je to nový deň, vopred pri malom neviem ako sa vyvinie. Z doby: "Ideš tam?, Chcem tam ísť.", som prešla do doby: "Uvidím ako malý". Naučila som si vážiť a ďakovať za každý jeden deň s ním, pretože sú ženy, ktoré toto šťastie nemajú, i ja som nato svoje nejaký ten rok čakala. Prečo som sa vlastne rozhodla toto napísať? Je to pre mňa istý psychický posun, že už sa cítim ako matka, matka pre mňa toho najdokonalejšieho stvorenia, pretože kto iný ako ja vie už ako tak odhadnúť čo jej chce ten malý človiečik povedať. Pretože v ten deň keď sa malý narodil, som zistila, že i napriek tomu ako sa cítite pripravená, nato čo príde sa nedá pripraviť. Treba nato dozrieť, a to sa stane vtedy keď budete držať svoje dieťa v náručí a ono prvý krát stíchne keď začuje Váš hlas. Keď jediné miesto kde sa cíti bezpečne je u svojej mami. Preto VĎAKA za to, že môžem byť mama...

    Dnešná zaváracia smena s mojou mamčou 🙂 spracovaných cca 14kíl domácich rajčín na mňamkový kečup (53 pohárov 🙂