billa_martina
19. sep 2013

Múka Naše Bio

Pod značkou Naše Bio nájdete 4 rôzne múky: pšeničná hladká, pšeničná celozrnná, ražná celozrnná, špaldová celozrnná

Pšeničná múka hladká

Pšeničná múka bez otrúb z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Pšenica sa právom honosí titulom Kráľovná obilnín. Spoločne s ryžou je najpestovanejšia obilnina na svete. Pšeničná múka je vhodná  na pečenie koláčov, chleba, rôzneho pečiva, zákuskov a zahusťovanie pokrmov.

Pšeničná celozrnná múka hladká

Pšeničná celozrnná múka je vhodná na pečenie koláčov, chleba, rôzneho pečiva, zákuskov a zahusťovanie. Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.

Ražná celozrnná múka hladká 

Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť. Raž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytláčaná výnosnejšou pšenicou, zostáva dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Pre svoju nízku náročnosť je najviac rozšírená v krajinách s miernym a chladným podnebím. Raž sa vyznačuje vysokou nutričnou hodnotou, je bohatá na vlákninu a minerálne látky. Celozrnná ražná múka blahodarne pôsobí na činnosť čriev, proti zápche. Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť. Okrem pečenia chleba sa ražná múka výborne hodí na pečenie perníkov, zahusťovanie polievok, obilné placky a kaše. Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.

Špaldová celozrnná múka hladká

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Prajeme Vám veľa zdravia zo špaldy! V celozrnnej špaldovej múke zostávajú zachované všetky cenné zložky, charakterizujúce pšenicu špaldovú. Múka bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy. Je výborná na prípravu chleba, na pečenie koláčov a rôznych zákuskov. Môže sa tiež používať na zahustenie pokrmov i na prípravu halušiek. Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky

aka je tam cena???

20. sep 2013

@13mamicka celozrnná ražná a celozrnná pšeničná stoja €1,49, pšeničná hladká stojí €1,59 a celozrnná špaldová stojí €2,79. Všetko sú to balenia 1kg.

23. sep 2013

brutál cena za špaldovú múku na naše pomery! :(

29. sep 2013

Začni písať komentár...

Odošli