1 / 1

    Mnaaam

    13. feb 2021

    Môžem poprosiť recept ? Krásne pečivko 😍

    13. feb 2021
    13. feb 2021

    K tomu už ani nič netreba..... len také čisté a dobre chrumkavé ☺

    13. feb 2021
    14. feb 2021

    No stavila by som sa na ranajky🙈

    14. feb 2021
    Autor komentár zmazal

    @kikusi Odmerka 0,2 dcl hrncek.
    V miske zmiešam 0,2 dcl teple mlieko, 0,1 dcl voda, 0,5 dcl olej, 2 PL cukru, 2 bielka, 1 žltko, 1 bal.sušené drozdie. Premiešam-habarkou. Potom pridám 5-6 hrnčekov polohrubej a hladkej muky. Taký mix-nemusí byt môže ist len jedna. A 1 caj.lyžičku soli. Cesto treba miesiť tak 4-5 min. Do cesta nakoniec dám maslo 20 gramov od oka - nevážim. Všetko vymiesim. 45 minút nechám kysnut.
    Vykysnute cesto rozdelím na 12 bochnikov.
    Každý jeden bochník vyvaľkam, potriem rukou maslom, ktoré je izbovej teploty. Urobím akoby mini roládu, potom tu roládu nožom rozrezem na dve časti a upletiem. Nakoniec zatocim slimáka a dám na plech. Je to jednoduché, s cestom sa výborne pracuje.
    Keď sú všetky na plechu. Zo zltkom a kúskom mlieka každú zemlicku potriem.
    Peciem v rúre na 180 stupňov 20-30 minút.
    Treba skúsiť sú super. Dajú sa jesť džemom, nutelou ale i s nátierkou či šunkou. Alebo ich pred pečením potrieť cesnakom...ako kto má rad.
    Ale nám chutia i takto natúr 🥰

    14. feb 2021

    Krásne 👍

    14. feb 2021