beta83
7. dec 2018
769 

Recept na poľské krovky

Pre tych čo majú radi krovky posielam skvelý recept. Našla som ho na jednej s poľskych vebovych strankach o vareni. Tychto receptov je síce dosť ale na ten som najviac spokojná. Vždy sa podari. Vrelo odporučam a prajem dobrú chuť🙂

Tak začiname🙂

Čokoládové krovky

Príprava 120min

Ingrediencie:

  • 300 ml smotany 30%
  • 3/4 pohára cukru
  • balík. cukru vanilkového
  • 1/3 kocky margaríny
  • 100 g horkej čokolády

Príprava

Do hrnca dodávame: margarín, smotanu a cukry.

Varíme na malom ohni, s času na čas miešajúc.

Sekáme na celkom drobno čokoládu.

Kedy  masa sa stane  hnedo - karamelovej farby (po asi 50-60 min.) i začne hustnúť  dodávame čokoládu.

Kedy čokoláda sa rozpusti masa bude jednoliata vylievame ju na tanier vyložený skôr napr. papierom na pečenie.

Odkladáme do chladného miesta na hodinu.

Potom režeme na kocky.

Porady

Keď  chceme skontrolovať či masa je už  dostatočne hustá, vlievame trochu na tanierik z malom množstvom vody. Keď  stuhne, je už hotová.

Keď  chceme tradične krovky, stačí nedodávať čokoládu.

Čim dlhšie varíme tým viac sú tvrdé.

Začni písať komentár...

Odošli