Ja nechapem ako ich tam vyberali... Tolko nepodarkov v technickej vyzve?
Krásne sa Ti podarila, ja tiež chcem skúsiť, keď budem mať čas.
krasne sa podarila, a spravne urobena - bez 1 maliny 🙂
@martinkatinka hrozne to tam gebrili, to sa nedalo na niektorých ani pozerať.
@martinkatinka ja si myslim ze je nerealne urobit takuto tortu za tak kratky cas a vseobecne nechapem, ako mozu hodnotit potom chut torty a ci je sucha atd.. ved kazda cukrarka povie, ze torta by mala “odlezat” a chut vynikne az casom…nie hned… ale chapem ze je to “šou” takze nevieme co vsetko je za tym a preco to tak robili 😃🤷🏻♀️
@michaela175 tak oni zase maju aj rozne vychytavky v podobe "sokrov" a podobne... Ale tam nejaka zrucnost musi byt...
@michaela175 torta zalezi od cesta, pokial je maslove, nastavovane tak je mozne povedat, ci je suche, stavnate, ci sa podarilo alebo nie. Ci ho pecenim vysusili. A myslim, ze Jozka ma uz tolkorocne skusenosti, ze vie povedat, ci sa cesto podarilo alebo nie. A dalsia vec je, ze maju soker, tam sa to schladi, to je neskutocna pomoc pri peceni, lebo netreba cakat na vychladnutie ako ked pecieme v domacich podmienkach
@michaela175 da sa spravit za 3 hodiny, mne trvala 4, ale ja som pori tom este navarila polievku a skocila na rychly nakup. Ale je pravda, ze uz mam nieco odpecene...ale to predpokladam, ze aj sutaziaci
@bambicka tak potom 🎩 dole 👌 ja by som to za 3-4h nedala 🙈
To vidno, ze mas odpecene - krasne rovne hrany...
@martinkatinka ked si vezmes, tak v kazdej jednej technickej vela dogebrili... uz len to, ze necitali recept poriadne a s tym sa stretavame stale... a za dalsie v lete bolo ega teplo, pod kamerami v stane muselo byt tiez extremne pocasie, do toho teplo z rur a trema... a hlavne ten cas tlaci..
Mozem recept prosim?
aj ja by som si recept prosila 🙏❤️
@martinkatinka ja tiež nechápem ako ich tam vyberali. Na kastingu bola aj pani z manželovej rodiny a aké torty a koláče ona pečie. Dostala sa len do 20tky, do finálovej 10tky nepostúpila. Neviem ako sa volá tá staršia pani ukrajinka, ale podľa mňa ona nemá na finále. Neviem na základe čoho ju tam vybrali. A neverím, že na kastingu nebol nikto lepší od nej.
Mozes sa prihlasit 🙂
Tiež som až ústa otvárala ako je možné že ich do sútaže vybrali, keď tam mali otrasne výrobky hrôza. Ak budú naďalej takéto nepodarky piecť tak to sa potom neoplatí pozerať. A tá ukrajinka je slabá myslím ze vypadne medzi prvými aj ten pán čo zabudol dať cukor do cesta. 😄
@larisa
@hygienka
@guiseppinka
@martinkatinka
Dievčatá, ale zas má to byť reality show - a cieľom produkcie je mať pestrú zostavu súťažiach. Potrebujú divákov rôzneho zloženia vekového a podobne. A čím lepšie to namixujú s tými súťažiacimi, tým väčšia sledovanosť. Veď predsa v každej sérii doteraz boli ľudia ktorí akoby som to nazvala nemali toľko "odpečené". Oni musia robiť pestrú zostavu preto je tam študentka aj skoro dôchodkyňa, aby sa program dobre "predal" a motivoval ľudí prihlásiť sa do ďalšej série. Cieľom nie je vybrať tých najlepších do súťaže hneď od začiatku😉. Ale je to aspoň zábava sledovať to😁.
@pinkgirl presne, mne sa to paci cele. Jedina reality, ktora sa da pozerat
@michaela175 prvé pečenie bez skúseností s možnosťou zachladenia. V minulých častiach niektoré torty boli pomaly zmrznuté... stres zaúradoval
.
@hygienka je to sou, cize vyberaju ludi, ktori si vedia urobit srandu zo seba, vedia urobit tu sou mimikou, pohybmi, charakterom, su pohladni na kameru (robia sa kamerove skusky, ci ich ma kamera "rada") , su uplne rozdielni v zamestnani a vekovo. Tam ani nejde o majstrovstvo pecenia, ide o to, aby zabavili ludi a mali sledovanost.
a argumenty, ze ved su pred kamerou a maju cas su take no.. pocuvala som rozhovor s chalanom, co vyhral na Cechach, skoro vsetky jeho uspory sli na suroviny, ktore minul doma pocas skusok pecenia, pretoze oni si ten svoj recept musia doma vyskusat xy krat, takze oni by to mali mat natrenovane.
ale aj napriek tomu to sledujem, mam rada pocuvat rady od Jozky, lebo ona tam vzdy prida nieco nove a zaujimave.
@michaela175 oni mali len dve hodiny na tú tortu
@gab je aj nieco take v at?
@guiseppinka ano https://www.sat1.at/serien/das-grosse-backen a su tam aj super recepty https://www.sat1.at/serien/das-grosse-backen/al...
@gab vdaka. Musim povedat muzovi, nech spojazdni rakuske programy... gisko platime a programy nam nefunguju...
@guiseppinka no to ano, ale daju sa pozerat aj na notebooku, https://www.joyn.at/serien/das-grosse-backen/12...
@guiseppinka ja to pozeravam na sat1.
Tak mali na to 2hodiny, čo je nerealne. Už len ganache by mala najlepšie byť cez noc v chladničke. Plus piecť doma sama je iné ako medzi toľkými ľuďmi (treba rátať že tam je aj štáb,nie len 12 súťažiach). A áno šokre majú,ale ale treba brať do uvahy že keď ich každú chvíľu niekto otvorí,tak za tak krátky čas nemajú šancu schladiť veci.
Prva seria bola najlepsia. Sme to s dcerou ani nedopozerali. A to niektore stare casti ma pozrete aj viac krat. Snad to dalsimi castami bude lepsie.
@michaela175 oni mali nato len 2 hodiny. Ked ti nestihne vychladnut korpus tak sa to roztopi kazdemu cukrarovi.
@11bodka11 ano už mi písala kočka vyššie, že len 2 hodiny, tak to je pre mňa už ozaj extrém, aj keď majú "šoker" ... tak raz, keď je tam časová "tieseň" tak môžeš mať odpečené xy rokov, a je to v tej TV úplne iné ako doma + tak ako písali baby, že veľa robí aj stres, ľudia okolo teba, štáb... nie každý dokáže pracovať takto pod "tlakom" ... mne osobne vôbec nevadili tie nepodarky... každý jeden robil najlepšie ako vedel v danej chvíli a ktovie ako by som to ja upiekla keby som tam, takže nesúdim, nehodnotím... a bola to prvá časť, prvá časť aj pre súťažiacich, takže určite tam zahrala aj psychika 🙂
@michaela175 ja tiez pekavam torty pre rodinu, znamych. A nechapala som ako im mohli dat spravit ganache a hned ju dat na tortu. Ganache potrebuje byt cez noc v chladnicke. Inak je to riedke. Co uz, musia z toho spravit aj šou nech je sledovanost. Ale aj tak ma to bavi 😀 A inak ja si neviem predstavit piect v cudzej kuchyni. Uz si poznam ako mi pecie moja rura atd
@bambicka len oni to plnili teple. Korpusy im nestacili celkom vychladnut a ganaz nemali dobre vyslahanu.preto sa im to nepodarilo. Urcite aj stres tam hral rolu. Mne keby sa tam nedari asi by som sa rozplakala. Ja mam odpecene dost ale peciem doma bez stresu a tiez by som to kolkokrat vyhodila von oknom😅 mne ich bolo aj luto.
@malinovka333 presne tak 🙂
prosím ťa, dala si tam lyžičku soli a sódy bikarbóny? Na tom recepte je to zvláštne napísané.
Škoda že to natáčajú tak ďaleko odo mňa, lebo to je asi jediná show do ktorej by som šla. Mám veľa odpočené, baví ma to, mám aj kurz čokolády s Jožkou Zaukolcovou - ona je veľmi fajn, profesionálka, robila som si ho ešte v roku 2014😀
tak ta tvoja je uplne paradna - ani jednemu sa taka v nedelu nepodarila ako tebe 🥰🥳 ale tak stres,cas a nervy pred kamerou robia tiez urcite svoje...ale tvoja je top 🥰🥳💪
@malinovka333
@michaela175 aby sme sa rozumeli, dala som tu fotku sem len tak, ze sme vyskusali...nie ze by som to spravila lepsie alebo rychlejsie...velakrat ked peciem potrebujem mat uplne ticho, aby som sa sustredila na recept. Absolutne si neviem predstavit piect pred kamerami kde kazdu chvilu ta niekto vyrusuje, a este v casovom limite...dakujem neprosim 🤣🤣🤣
@bambicka áno ja tomu uplne rozumiem a viem že si sa neprišla chváliť 🙂 a aj som Ťa pochválila a obdivovala, že si tak krásne upiekla tú tortu. takže všetko v porádečku 🙂
@bambicka a chuťovo je aká? 🙂
@martinecka1 ja som to pochopila tak,ze 1/2 lyzicky sody
@bambicka ved ja rozumiem
Krasna. A tiez si mala na to 3hodiny? 😀