Čo zajtra na obed?
Bylinkové knedličky?
500 g uvarených zemiakov, 100 g čerstvého alebo mrazeného listového špenátu, 100 g nahrubo nastrúhaného parmezánu, 3 žĺtky, 1 vajce, 3 polievkové lyžice škrobovej múčky, 1 zväzok čerstvého oregana, 0,5 dl olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme celé vajce a žĺtky, škrobovú múčku, rozmrznuté špenátové listy prekrájame, pridáme nakrájané oregano, osolíme, okoreníme a premiešame. Pomocou dvoch lyžíc tvoríme zo zmesi väčšie knedličky, ktoré poukladáme na podložku na naparovanie do hrnca s vriacou vodou (alebo do parného hrnca) a paríme asi 5 minút. Knedličky rozdelíme na taniere, prelejeme trochou olivového oleja, posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a okamžite podávame.