Tak u nás sa "pečie" koláč na zajtra už dnes;))) úplná klasika a hlavne rýchlovka;) spomienka ešte z detstva.... veľmi dávno som ju nerobila...takže zatial len tieto fotky;) zajtra po rozkrojení viac...
NEPEČENÁ JABLKOVÁ TORTA SO ZLATÝM KLASOM A PIŠKÓTAMI🍎🍏🍎🍏🍎
INGREDIENCIE:
1 kg očistených sladko-kyslých jabĺk
1/2 litra vody
2 balíčky zlatého klasu
2 PL kryštálového cukru
2 balíčky vanilkovébo cukru
trošku kyseliny citrónovej
POSTUP:
Očistené jablká nastrúhame na veľkom strúhadle nahrubo,presunieme do hrnca, vo vode rozmiešame zlaté klasy,primiešame k jablkám,pridáme kryštálovy a vanilkový cukor,kyselinu citrónovú a za stáleho miešania privedieme do varu. Pozor,bude to dosť bublať,tak aby ste sa nepopálili.... krátko povaríme,ako keď varíme puding,a stiahneme zo sporáka. Do tortovej formy naspodok poukladáme piškóty,polejeme tretinou jablkovej zmesy (cca 4 naberačky),opäť poukladáme piškóty,polejeme 2.tretinou jabĺk,opäť poukladáme piškóty a polejeme zvyšnými jablkami.
Tortu necháme vychladnúť a presunieme ju do chladničky. Opäť si na ňu spomenieme až na druhý deň;)
Pri servírovaní ozdobíme šľahačkou,prípadne grankom či strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť🤗