baby2008
    Správa bola zmenená    1. sep 2024    

    Na tieto extrémne horúce dni som sa rozhodla siahnuť po veľmi jednoduchom a zaroveň jedinečnom dezerte s pridaním lyžičky osviežujúceho macha prášku,nielen naoko..ale aj naozaj... taký fantastický ako vyzerá👌

    NEPEČENÝ MACHA LOTUS CHEESECAKE S MALINAMI

    INGREDIENCIE:

    1,5 balenia sušienok Lotus
    150 g rozpusteného masla alebo kokosového oleja

    500 g mascarpone
    500 g nízkotučného jemného roztierateľného tvarohu
    250 ml pochúťkovej kyslej smotany
    6 PL kryštálového cukru
    1 kopcovitá ČL macha prášku (mám doma organic macha)
    Šťava a kôra z 1 citróna alebo trošku kyseliny citrónovej

    1 balenie plátkovej želatíny Dr. Oetker

    POSTUP:

    Lotus keksíky rozdrvíme alebo zomelieme najemno,premiešame s rozpusteným maslom alebo kokosovým olejom,nanesieme rovnomerne na dno a boky tortovej formy o priemere 26cm.
    Všetky ingrediencie spolu vymiešame na vyšších otáčkach.
    Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu,plátky dáme na dno nízkej rajnice,pridáme 5 PL vody,necháme cca 10minút naboptnať,potom prihriatím rozpustíme,pridáme 2 PL krému,následne zmes primiešame k zvyšnému krému a krém navrstvíme rovnomerne do tortovej formy.
    Dozdobila som macha práškom a čerstvými malinami.

    Prajem vám dobrú chuť 🤩

    1