Na tieto extrémne horúce dni som sa rozhodla siahnuť po veľmi jednoduchom a zaroveň jedinečnom dezerte s pridaním lyžičky osviežujúceho macha prášku,nielen naoko..ale aj naozaj... taký fantastický ako vyzerá👌
NEPEČENÝ MACHA LOTUS CHEESECAKE S MALINAMI
INGREDIENCIE:
1,5 balenia sušienok Lotus
150 g rozpusteného masla alebo kokosového oleja
500 g mascarpone
500 g nízkotučného jemného roztierateľného tvarohu
250 ml pochúťkovej kyslej smotany
6 PL kryštálového cukru
1 kopcovitá ČL macha prášku (mám doma organic macha)
Šťava a kôra z 1 citróna alebo trošku kyseliny citrónovej
1 balenie plátkovej želatíny Dr. Oetker
POSTUP:
Lotus keksíky rozdrvíme alebo zomelieme najemno,premiešame s rozpusteným maslom alebo kokosovým olejom,nanesieme rovnomerne na dno a boky tortovej formy o priemere 26cm.
Všetky ingrediencie spolu vymiešame na vyšších otáčkach.
Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu,plátky dáme na dno nízkej rajnice,pridáme 5 PL vody,necháme cca 10minút naboptnať,potom prihriatím rozpustíme,pridáme 2 PL krému,následne zmes primiešame k zvyšnému krému a krém navrstvíme rovnomerne do tortovej formy.
Dozdobila som macha práškom a čerstvými malinami.
Prajem vám dobrú chuť 🤩