Fantastická, jemná, vláčna, plnochutná....

    CITRÓNOVO-MAKOVÁ BÁBOVKA

    INGREDIENCIE:

    220 g zmäknutého masla
    200 g kryštálového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    4 ks vajec
    1 ks veľký citrón (šťava+kôra)
    240 ml mlieka
    260 g hladkej múky
    1 balíček prášku do pečiva
    0,5 KL soli
    40 g celého nemletého maku
    150 g bielej čokolády

    POLEVA:
    150 g práškového cukru
    1 PL celého nemletého maku
    3 PL citrónovej šťavy

    POSTUP:
    Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme a necháme vychladnúť, kým si pripravíme cesto na bábovku.
    Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do krémova.
    Potom postupne prišľaháme vajcia, do zmesi tiež zamiešame strúhanú citrónovú kôru, precedenú citrónovú šťavu a mlieko.
    Do tekutého základu preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a prisypeme mak. Zľahka premiešame a nakoniec do cesta zamiešame vlažnú, roztopenú bielu čokoládu.
    Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a navrstvíme do nej pripravené cesto. Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 170°C zhruba 60 minút. Potom ju necháme krátko vychladnúť vo forme (asi 10 minút) a následne ju opatrne vyklopíme na podnos a necháme vychladnúť.
    Vychladnutú citrónovo-makovú bábovku ozdobíme hladkou polevou, ktorú získame vyšľahaním práškového cukru a maku s 3 PL citrónovej šťavy.

    Dobrú chuť🥮