Dnes dáme nieco,co robievam menej často,no robila som cheesecake a zostali mi bielka;) takže zajtra budú
MINIPAVLOWKY S MASCARPONE, TVAROHOM A OVOCÍM
INGREDIENCIE (na cca 24ks minipavloviek potrebujeme):
4 bielka (vel.M)
200g krupicového cukru(na 1 bielko 50g cukru)
1ČL vinného octu
2 ČL solamylu
PLNKA:
250g mascarpone
250g jemného nízkotučného tvarohu
citrónová kôra z 1 citróna
šťava z 1/2 citróna, alebo trošku kyseliny citrónovej
2 balíčky vanilkového cukru
trochu práškového cukru
trochu mletého maku, nemusí byť...
za hrsť čerstvých alebo mrazených malín
POSTUP:
Bielka si začneme šlahať na menších otáčkach do peny, potom postupne po lyžiciach pridávame cukor, pridáme otáčky a šlaháme do tuhého snehu (10-12min), na konci pridáme ocot a škrob a už len zľahka na malých otáčkach pár krát premiešame..
Na plech vyložený papierom striekame špičkou hniezda, rúru si predhrejeme na 150 stupňov, keď vložíme plech, stiahneme na 100 stupňov. Ak sušíme viac plechov, použijeme teplovzdušný ohrev a teplotu dáme na 90 stupňov, sušíme cca 1,5h a potom necháme vo vypnutej rúre dosušiť, najlepšie cez noc..
Tvaroh, mascarpone, citrónovú šťavu, resp. trošku kyseliny citrónovej, ak nechcete riskovať, že krém bude riedky a kôru, vanilkový cukor s trochou práškového cukru (podľa chuti) spolu vyšľaháme do tuha, primiešame mletý mak, ak treba tak ešte cukor. Mak, ak nemáte radi, samozrejme, nemusíte pridávať ☺️ my sme makoholici...
Ešte si pripravíme malinové pyré. Mrazené alebo čerstvé ovocie povaríme s troškou cukru, necháme odpariť vodu, aby sa zredukovalo množstvo šťavy, necháme vychladnúť, naplníme pavlowky, na spodok trošku pyré a na to nastriekame krém.
Ozdobíme podľa vkusu❤️