Ano, nie su dokonale vzhľadom ...na tom musím ešte popracovať🙏no zato sú veľmi veľmi chutné👍
MINI PAVLOWKY 🥰
INGREDIENCIE:
(na cca 16 ks)
4 bielka (veľkosť M)
200g krupicového cukru (na 1 bielko 50 g cukru)
1ČL vinného octu
2 ČL solamylu
PLNKA:
250 g jemného tvarohu
250 g mascarpone
75 g mletého maku
2 balíčky vanilkového cukru
práškový cukor podľa chuti
citrónová šťava z 1 citróna
citrónová kôra z 1 citróna
Na ozdobu drobne bobuľové alebo iné kyselkavé ovocie (jahody,maliny,kiwi,physalis,ananás,granátové jablko,čučoriedky,ríbezle)
POSTUP:
Bielka si začneme šlahať na menších otáčkach do peny, potom postupne po lyžiciach pridávame cukor, pridáme otáčky a šlaháme do tuhého snehu (10-12min). Na konci pridáme ocot a škrob a už len zľahka na malých otáčkach pár krát premiešame.
Na plech vyložený papierom striekame hniezda,môžme si ich aj vopred predkleslit na papier na pečenie.
Rúru si predhrejeme na 150 stupňov, keď vložíme plech stiahneme na 100 stupňov. ak sušíme viac plechov, použijeme teplovzdušný ohrev a teplotu znížime na 90 stupňov, sušíme cca 1,5 hodiny, a potom necháme vo vypnutej rúre dosušiť, minimálne do úplného vychladnutia, najlepšie cez noc.
Suroviny spolu vyšlaháme do tuha, striekame špičkou na hniezda, ozdobíme podľa vkusu❤️
Sú skutočne skvelé💯
Dobrú chuť ;)