A ešte jedna šmakocinka na dnešný večer🌰🌰🌰

    GAŠTANOVÉ JAZÝČKY

    INGREDIENCIE:

    500 g gaštanového pyré (2 balenia)
    100 g masla
    50 g kryštálového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    100 g mletých vlašských orechov
    100 g mletých piškót
    20 ml *umu
    sušené hrozienka (nepovinné)

    Všetko spolu zmiešame a vytvarujeme zo vzniknutej masy jazýčky,ktoré dáme na plech a následne do chladničky zachladiť.
    Zatiaľ,kým jazýčky chladnú,pripravíme si polevu z 300 g horkej čokolády a 100 g masla. Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre a v ňom rozpustíme čokoládu. Dôkladne premiešame a spojíme. Pripravou polevou polievame jazýčky s použitím PL;) keď začne čokoláda tuhnúť,možme urobiť po celej dĺžke vidličkou ryhy,nemusíme;)
    Navrch zdobítkom nanesieme vyšľahanú smotanu na šľahanie (250g=33%) a máme hotovo;) Ja som použila tentokrát len šľahačku v spreji...až tesne pred servírovanim,ľahšie sa mi jazýčky bez šľahačky uskladňujú🙏no najlepšia je samozrejme ozajstná šľahačka👌 skutočne odporúčam.
    Skladujeme v chladničke.

    Dobrú chuť 👏