A ešte jedna šmakocinka na dnešný večer🌰🌰🌰
GAŠTANOVÉ JAZÝČKY
INGREDIENCIE:
500 g gaštanového pyré (2 balenia)
100 g masla
50 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g mletých vlašských orechov
100 g mletých piškót
20 ml *umu
sušené hrozienka (nepovinné)
Všetko spolu zmiešame a vytvarujeme zo vzniknutej masy jazýčky,ktoré dáme na plech a následne do chladničky zachladiť.
Zatiaľ,kým jazýčky chladnú,pripravíme si polevu z 300 g horkej čokolády a 100 g masla. Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre a v ňom rozpustíme čokoládu. Dôkladne premiešame a spojíme. Pripravou polevou polievame jazýčky s použitím PL;) keď začne čokoláda tuhnúť,možme urobiť po celej dĺžke vidličkou ryhy,nemusíme;)
Navrch zdobítkom nanesieme vyšľahanú smotanu na šľahanie (250g=33%) a máme hotovo;) Ja som použila tentokrát len šľahačku v spreji...až tesne pred servírovanim,ľahšie sa mi jazýčky bez šľahačky uskladňujú🙏no najlepšia je samozrejme ozajstná šľahačka👌 skutočne odporúčam.
Skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť 👏