Potrebujeme:
Postup:
Ako prvú si uvarte „Natural ryžu“. Odporúčam deň vopred, aby ste na ráno nemali zbytočnú časovú tieseň pred odchodom do práce.
200 gramov ryže prepláchnite studenou vodou. V hrnci zalejte čistou vodou a nechajte namočené minimálne 2 hodiny. Po dvoch hodinách zlejte a nechajte odkvapkať.
Na miernom ohni si rozohrejte 2 PL sezamového oleja. Pridajte odkvapkanú ryžu a chvíľu jemne opekajte do sklovitého nádychu. Následne zalejte vodou v pomere 1:2 a varte od 30 min do 45 min. Mierne osoľte. Mäkkosť ryže priebežne sledujte. Ak bude trochu tvrdšia, nebojte sa, naturálna ryža je tvrdšia ako bežná biela ryža.
Ráno nie je nič ľahšie ako si odobrať do misky zo „dva kopčeky“ ryže. Pridať postrúhané jabĺčko, oriešky a sušené ovocie, podľa chuti. Oslaďte štipkou kvalitnej škorice. Nakoniec zalejte ohriatym rastlinným mliečkom.
Príprava (bez varenia ryže) zaberie 5-8 minút.
Na uvedenej porcii mliečnej ryže si pochutíte 2 hladoši.
Dobrú chuť 🙂
Dobrý deň, ide tam rastlinné mlieko (nápoj), aby to bola "mliečna" ryža. V prípade, že to vám takýto nápoj nie je po chuti alebo Vám akokoľvek inak v recepte prekáža, môžete ho s úplným pokojom nahradiť čistou vodou. Ryžová kaša bude rovnako chutná. Ja si takto s vodou robievam ovsenú, špaldovú, pšenovú, dokonca klasickú krupicovú, ale s rastlinným mliečkom je to chuťovo zaujímavejšie a jemnejšie.
@babkabubko dobry den, mam alergiu na mlieko, nie intoleranciu ale rovno alergiu a ak aj nieco zjem kde je mliecny vyrobok je zle nedobre. Skusala som aj "nahrady" ale ani tie nemozem. Super ze mozem pouzit vodu, rada recept vyskusam, dakujem
Začni písať komentár...
Tak chutne to vyzera ale ked som recept rozklikla ostala som smutna. Preco ide vsade mlieko?