babkabubko
5. sep 2019
226 

Makové šúľance (bezlepkové)

Babka vždy hovorila, že každá dobrá gazdinka ich musí zvládnuť ... spolu s ďalšimi milión inými vecami, ktoré dobré gazdinky zvládajú 🙂 A súčasné gazdinky musia zvládať variť aj zdravo, preto sme si pre vás pripravili túto bezlepkovú verziu. 

BUDEME POTREBOVAŤ: 

AKO NA TO:

Zemiaky uvaríme v šupke. Očistíme a postrúhame alebo popučíme na jemno. Pridáme pohánkovú múku, vajíčko, trochu soli. Zmes premiešame, aby sme spojili ingrediencie. Z pripravenej masy vytvoríme dlhé pásy, ktoré nakrájame na malé kúsky a tie uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vyberieme šúľance z vody. Na panvici necháme rozpustiť maslo, polejeme ním uvarené šúľance a podľa chuti pridáme mak. Dosladiť ich môžeme ryžovým sirupom a dozdobiť orechmi.  

Dobrú chuť 🙂

Začni písať komentár...

Odošli