327 / 562
    Tekvicový prívarok s hrozienkami /v Alankovej porcii chýbali, lebo babi nemala nesýrené , ale my sme mali aj s hrozienkami / podľa Kamily Magálovej v relácii Tajomstvo mojej kuchyne

    Tekvicový prívarok s hrozienkami podľa Kamily Magálovej:
    Tykev velkoplodá 1 ks
    Zakysaná smetana 1 ks
    Hladká mouka 2 lžíce polévková vrchovatá
    Sůl 1 špetka
    Rozinky 2 lžíce polévková vrchovatá
    Cibule 1 ks
    Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
    Kopr 1 svazek
    Citrón 1 ks
    Vejce sázené 1 ks
    Postup přípravy:
    Očistenú vydlabanú tekvicu postrúhame, osolíme
    a necháme chvíľu odstáť, aby zmäkla. Zatiaľ na oleji opražíme nadrobno
    nakrájanú cibuľu a pridáme kôpor.
    Potom pridáme tekvicu a necháme zovrieť. Do prevarenej tekvice pridáme
    sparené hrozienka, zátrepku z kyslej smotany a hladkej múky. Všetko spolu prevaríme a
    ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Podávame s varenými zemiakmi a volským
    okom

    24. júl 2013

    uhmm vyskúšame

    1. aug 2013