@miskam1 Jarné rizoto
suroviny :
cca 4 osoby
1 cibuľa
2 PL masla
2 strúčiky cesnaku
250 g ryže
150 ml bieleho vína
1L vody
zeleninový bujón
250 g zelenej špargle
3 jarné cibuľky
100 g hlboko mrazen=eho hrášku
1 malý zvazok pažítky
50 g nastrúhaného parmezánu
morská soľ, čierne kor., kajanské korenie
PRÍPRAVA:
- cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a orestujeme v hrnci s 1PL masla. cesnak ošúpeme, roztlačíme ho dlaňou a pridáme do hrnca. potom pridáme ryžu polejeme bielym vínom a necháme ju povariť
- v druhom hrnci necháme zovrieť 1L vody a rozmiešame v nej zeleninový bujón, hotový zeleninový vývar pridáme do rizota,premiešame a necháme ho variť na miernom ohni asi 20 min., až kým nie je ryža al dente.
- medzitým umyjeme špargľu a jarnú cibuľu a nakrájame ich na menšie kúsky. Po 15 minútach varenia ryže pridáme k rizotu a ešte 5 minút povaríme. potom z rizota vyberieme cesnak, do zmesi pridáme rozmrazený hráśok a najemno nakrájanú pažítku. Nakoniec rizoto dochutíme nastrúhaným parmezánom, zvyśným maslom, soľou, čiernym a kajenským korením.
Vyzerá úžasne, smiem poprosiť recept?