224 / 562
    špargľové rizoto

    Vyzerá úžasne, smiem poprosiť recept?

    23. máj 2013

    @miskam1 Jarné rizoto

    suroviny :
    cca 4 osoby
    1 cibuľa
    2 PL masla
    2 strúčiky cesnaku
    250 g ryže
    150 ml bieleho vína
    1L vody
    zeleninový bujón
    250 g zelenej špargle
    3 jarné cibuľky
    100 g hlboko mrazen=eho hrášku
    1 malý zvazok pažítky
    50 g nastrúhaného parmezánu
    morská soľ, čierne kor., kajanské korenie
    PRÍPRAVA:
    - cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a orestujeme v hrnci s 1PL masla. cesnak ošúpeme, roztlačíme ho dlaňou a pridáme do hrnca. potom pridáme ryžu polejeme bielym vínom a necháme ju povariť
    - v druhom hrnci necháme zovrieť 1L vody a rozmiešame v nej zeleninový bujón, hotový zeleninový vývar pridáme do rizota,premiešame a necháme ho variť na miernom ohni asi 20 min., až kým nie je ryža al dente.
    - medzitým umyjeme špargľu a jarnú cibuľu a nakrájame ich na menšie kúsky. Po 15 minútach varenia ryže pridáme k rizotu a ešte 5 minút povaríme. potom z rizota vyberieme cesnak, do zmesi pridáme rozmrazený hráśok a najemno nakrájanú pažítku. Nakoniec rizoto dochutíme nastrúhaným parmezánom, zvyśným maslom, soľou, čiernym a kajenským korením.

    24. máj 2013

    @babindai super, veľmi pekne ďakujem 🙂

    24. máj 2013