@pallacinka Jablkovo-škoricový koláč z Alnatura DM kuch. kniha
na hranatú formu 20x30cm, príp. okrúhlu s priemerom 24 cm
Suroviny:
5 jabĺk
200g makkého masla
120g trstinového cukru
1/2 čl škorice
3 vajcia
150g polohrubej múky
1 čl vínneho kameňa alebo pr. do peč.
70 g pomletých mandlí
Okrem toho:
1 čl škorice
1 Pl trst. cukru
maslo alebo pap. na peč. na formu
Príprava:
-rúru predhrejeme na 175 st.c
-jablká ošúpeme, prekrojíme na polovice a odstránime jadrovníky. polovice jabĺk prekrojíme nožom na menšie kusky.
- maslo, cukor a škoricu vymiešame do peny.postupne pridávame vajcia. Múku, mandle a vínnx kameň zmiešame v miske, pridáme k maslovej zmesi a premiešame.
-cesto vložíme do formy vytretej maslo alebo vyloženej papierom na pečenie a rozložíme naň jablká. Potom zmiešame 1 čl škorice a 1 PL cukru a posypeme koláč.
- pećieme asi 35-40 minút. necháme vychladnúť
ďakujem 🙂, ospravedlňujem sa že trocha neskor som ho pridala, len nieto času. ďakujem za pochopenie
Nadherne vyzera! Nepodelis sa o recept prosim?