1 / 1

    To sú zvyšky po raňajkách v hoteli? Tak nedá sa nič robiť...
    Mňa len zaráža prečo si ľudia nakladajú plne taniere a potom to tam nechajú?

    17. máj 2023

    @marcellka32 prečo sa to nemôže posúvať do nejakých krízových centier? Toto ma vzdy trápilo a zaujímalo, alebo prečo si to reálne nemôžu zamestnanci zobrať domov

    17. máj 2023
    ayfer
    autor

    @marcellka32 nie,večera v domove dôchodcov, oni strašne málo zjedia,kúsok chleba a plátok šunky ci syra.

    17. máj 2023

    @mediana ja si myslim´ že ak dovolia brať nedojedky zamestnancom, časom by sa “brali” aj normálne jedlo, nielen nedojedené, asi sa tak poisťujú… tiež je mi to ľúto, škoda toho.

    17. máj 2023

    @ayfer tak preco im tolko davate ked viete, ze malo zjedia? 😉 Tipujem ze predpisy nepustia? Inak suhlasim ze plytvanie jedlom je velmi smutne v dnesnej dobe, hoci priznam sa ze aj nam sa zial obcas pritrafi, ze vyhodime.

    17. máj 2023

    Toto nechápem najmä v hoteloch na dovolenkách....ľudia naberu taniere kopcom a prd zjedia.. .ved dám si menej a radšej pridám potom

    17. máj 2023

    Je to síce plytvanie, ale tak , asi sa to inak nedá . Ja zas musím pochváliť , že tam vidím aj zeleninu, aj mliečne a mäsové výrobky . Keď to majú takto denne , tak ma to naozaj teší .

    17. máj 2023

    Tomu rozumiem, starý človek už toľko nezje, keďže nevynaloží už toľko energie ani. Na druhej strane predpisy sú predpisy, keď si platia nemôžu dostať malé porcie a zas dávat to niekam, keď už to niekto chytal neviem či je tiež riesenie, hlavne ta šunka, syr, zelenina…

    17. máj 2023

    Na toto som hakliva aj ja. Doma malokedy cosi vyhodim, to.uz fakt musi byt, ze sa zabudne alebo co.
    Mne kamaratka pracovala v skolskej jedalni a denne mi posielala fotky, kolko sa vyhadzuje - bezne velke plechy s francuzskymi zemiakmi, zemlovky, buchty...vsetko. Mali si brat si domov, zasobovali aj susedov...a aj tak sa vela vyhodilo. Pytala sa, preco neposuvaju do azylovych domov, charite pre bezdomovcov a pod - odpoved? Lebo hygiena to zakazala 🤐

    17. máj 2023

    @lenka.25 to je v Nemecku...

    17. máj 2023

    Mne by sa celkom pozdával nejaký projekt, že by v takýchto zariadeniach vybudovali menší "statok" - sliepky, kačky, ..🐔🐓🦆 ? 😊. Z tohto by sa zvieratá uživili a aj tí starí ľudia by prišli na iné myšlienky. Zároveň by sa využili tieto zbytky a nebolo by to až tak do očí bijúce, že ako sa plytvá.
    U nás v obci vidím dôchodcov iba sedieť na lavičke a pozerať na cestu, pritom majú pekný pozemok a radšej by sa mohli pozerať, poprípade kŕmiť takéto zvieratá. Sami tak často vyrástli, možno by sa vrátili spomienkami aj do svojho detstva 😊.
    Ale chápem, že to sú asi nereálne predstavy, aj keď nápad podľa mňa pekný.

    17. máj 2023
    ayfer
    autor

    @lelelienka to nám nosia z kuchyne, my to len rozdeľujeme

    17. máj 2023
    ayfer
    autor

    @maribell to by bolo super, ale asi fakt nereálne, museli by mať aj niekoho kto by im pri tom pomáhal,jedine nejaký dobrovoľníci ak by sa našli, už teraz robíme nadčasy a berieme extra smeny kvôli nedostatku personálu.

    17. máj 2023

    Hygiena nedovolí už použité jedlo(nezjedene) dávať ďalej ľuďom (bezdomovcom...), ale dá sa dať sliepkam, kacicam zelenina, ..prasatam nedojedene jedla aspoň, nie do koša...niekde nesmú brat ani kosti pre psa

    17. máj 2023

    @ayfer aspon na daku farmu dat zbytok :( prasiatkam ci sliepkam

    17. máj 2023
    ayfer
    autor

    @ddaassuullaa a toto je len na našom oddelení,je to obrovská 5 poschodová budova dole je ešte reštaurácia kam chodia jest mobilní klienti, tak si ani nechcem predstaviť to celkové množstvo jedla co sa vyhadzuje 🫥

    17. máj 2023

    @marcellka32 Zvieratám je zakázané dávať nedojedene jedla...predpisy hygieny

    17. máj 2023
    ayfer
    autor

    @bublinka1426 nemôže sa,myslím že už aj na SK je to zakázané

    17. máj 2023

    @ayfer ok nevedela som. potom mozno skor optimalizovat porcie. alebo nejak inac riesit servis.

    17. máj 2023
    ayfer
    autor

    @lenka.25 áno, majú pestrú stravu,na obed majú na výber z troch druhov jedál + vegetariánske,2 polievky a dezert.

    17. máj 2023

    @ayfer fakt je to zaplakanie, normy su normy, ako chapem tuto stranku veci, ale kiezby sa to vedelo nasledne zuzitkovat. Neskutocne plytvanie v kazdom ohlade a som presvedcena, ze to je len nevola poriesit pravidla pre zuzitkovanie jedla inou formou. Starsi ludia zazili urcite nedostatok a nepacilo by sa im, ako sa s jedlom naklada🙄

    17. máj 2023

    A niekde do zoo alebo bauernhof? Ja som precovala v pekarni este hodinu pred koncom som musela dat pecivo do rury lebo urcity tovar musel byt az do konca pripraveny...2 az 3 bedne sme vyhadzovali denne strasne my toho bolo luto...zobrat sme si nemohli nic

    17. máj 2023

    @ddaassuullaa hygiena... to je choré a nelogické, to sa zas len niekto musí obuť do toho, ale na SK sa toto asi nenosí, vo vysokej politike ich to nezaujíma.

    17. máj 2023

    @mediana nielen vo vysokej politike, skusali to riesit aj cez miestny urad, cize zriadovatela skoly, ze to nie je mozne, lebo by sa okrem hygieny (prevoz chladiacim autom a pod) museli podpisovat zmluvy a tie by boli zavazne ...info mam len sprostredkovane a uz kamoska.ich mala len sprostredkovane, cize presne neviem. No rozum zostava tak.ci tak stat

    17. máj 2023

    @marcellka32 pomyje su zakazane na SK uz par rokov. Vsetko sa vyhadzuje.
    Otras toto.
    My doma spotrebujeme vsetko. Aj supky z domacej zeleniny na vyvar do rizota.

    17. máj 2023

    Kocky u nas v domove lud ranajky neraz XOBERU A OSTANU HLADNI 😡😡😡😡😡

    17. máj 2023

    @dari226 Toto ma vždy zaujímalo, čo sa s tým pečivom robí. Lebo vidím, že v tých pekárňach im toho ostáva dosť. Ako píšeš, často vidím aj niekoľko plných bedničiek😨 Keby, povedzme, polhodinu/hodinu pred záverečnou robili množstevnú zľavu, tak by sa im toho ešte predalo dosť (hlavne vo veľkých nákupných centrách - myslím, že ľudia by to využili). Ale nie, radšej to vyhodia.
    @ayfer, ak je to jedlo čisté, že nebolo priamo na stole, tak si niečo nemôžete zobrať domov alebo zjesť v práci?
    Ja som robila v škôlke a tam čo ostalo, tak učiteľky v pohode dojedli na olovrant. Prípadne, ak ostali také potraviny, ktoré deti môžu jesť bez príboru (ovocie/zelenina/pečivo), tak ešte pripravili taniere pre deti na olovrant a dali na stôl (kto mal chuť, zobral si). A ak naozaj ostalo niečo varené do konca pracovnej doby (zväčša to bola len 1-2 porcie), tak si kľudne zobrala niektorá domov. Naozaj málokedy sa tam niečo vyhadzovalo.

    16. júl 2023