@asemilka sikulka ja sa moc s kysnutym nekamaratim. Miesit a kysnut musi za mna pekarnicka inak z toho nic nebude a vzdy len podla receptu ale podobne vupadajuce kolaciky robime uz roky a vokame ich - juhoslovanske. Plnka je z hery , zltka a soli a podla chuti pridavame bud cesnak alebo struhany syr alebo sunku ci salamu 🙂
recept som si vymyslela... na mnozstvo, ako na fotke potrebujeme:
1/4 kvasníc, trošku teplého mlieka a cukru. Spravíš kvások. Potom pridať 250 g múky, pol na pol hladkú a polohrubu, soľ podľa chuti, trošku olivového oleja do cesta, teplé mlieko podľa potreby. Vymiesis cesto, nechaj kysnúť. Potom cesto rozvalkaj na cca 4-5 mm a natri plnkou. Do plnky ide 50 g masla, soľ podľa chuti, roztlaceny cesnak podľa chuti. Zvinies do rolky, nakrajas na trojuholníky, ako je na fotke. Mozes potriet olivovým alebo iným olejom. Kým sa vyhreje rúra, nechaj koláčiky kysnúť pod utierkou. Potom hod do rúry vyhriatej na 180° a pec, kým nechyti farbu. Najlepsie su este teple.