49 / 49
    Tekvicové gnocchi (halušky) s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

    Suroviny:
    400g kuracích pŕs
    korenie (podľa chuti)
    1 lyžička kokosového oleja
    Gnocchi:
    200g tekvicového pyré (alebo pyré zo sladkého zemiaku)
    120g (1 hrnček) cícerovej múky
    1 PL mletých ľanových semiačok
    1/2 lyžičky morskej soli
    1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
    Omáčka:
    1/2 hrnčeka mlieka
    1 hrnček strúhaného syra
    1/2 lyžičky červenej papriky
    Postup:
    V mise si zmiešame všetky ingrediencie na gnocchi dokopy. Ak je cesto veľmi lepivé, pridajte ešte trochu cícerovej múky. Hotové cesto necháme odležať zhruba 5 minút a potom z neho ušúľame valčeky ktoré nakrájame na kúsky. Nasekané gnocchi dáme variť do vriacej vody. Gnocchi sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Uvarené gnocchi precedíme a ešte chvíľu popražíme na panvici na lyžičke kokosového oleja dohneda.
    Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kúsky a ugrilujeme na panvici do zlatista. Okoreníme ich podľa chuti, napríklad steakovým korením alebo čiernym korením s morskou soľou.
    Omáčku si pripravíme jednoducho – zmiešaním mlieka, ľubovoľného strúhaného syra a červenou paprikou v hrnci. Omáčku varíme, pokým sa všetok syr nerozpustí a omáčka nestuhne.

    2. dec 2016