48 / 49
    Cuketovo tuniakové fašírky

    Suroviny:
    Na fašírky
    1 stredne veľká cuketa
    120g tuniaka Calvo vo vlastnej šťave
    1/4 hrnčeka strúhaného syra
    1/4 hrnčeka špaldovej múky (alebo celozrnnej, pohánkovej, prípadne pomletých orechov)
    2 strúčiky cesnaku (roztlačeného)
    1 veľké vajce
    štipka morskej soli
    1/8 ČL čierneho korenia
    Na omáčku
    3 PL gréckeho bieleho jogurtu
    4 kyslé uhorky
    štipka čierneho korenia
    štipka morskej soli
    Postup:
    Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme 10 minút odstáť. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky. Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 200 stupňoch 20-23 minút dohneda, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
    Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli.
    Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé.

    2. dec 2016