44 / 49
    Falošná koložvárska kapusta
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    SUROVINY:
    1/2 karfiol (vo varenom stave cca 400g), 500g kyslá kapusta, 1 cibuľa, 1 hrubá červená paprika, 3 vajíčka, 2 ks berlínske párky, 100g jemný odtučnený tvaroh, 100g strúhaný syr, 1 kyslá smotana (200g), korenie na špagety, korenie na pečené kurča bez glutamánu
    POSTUP:
    Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme do stredne mäkka - povaríme ho cca 15min. a necháme ho vychladnúť. V panvici na troške oleja osmahneme cibuľu s paprikou a necháme asi 10min. podusiť. Vo veľkej miske spolu zmiešame vychladnutý karfiol, ktorý popučíme pučidlom na zemiaky, pridáme kyslú kapustu a cibuľu s paprikou, vajíčka, tvaroh, korenia a všetko poriadne spolu zmiešame. Obsah misy si rozdelíme na dve polovice. Na plech vytretý maslom nanesieme jednu polovicu z misky, ktorú posypeme 1/2 strúhaný syr a párky pokrájané na kolieska a nanesieme zvyšnú časť, ktorú tiež posypeme 1/2 strúhaný syr a polejeme kyslou smotanou. Necháme piecť v trúbe cca na 50min. na 180°C.

    23. nov 2016